kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Metsä- ja matkailualan töitä yhdistämällä voi työllistyä ympärivuotisesti
3.8.2016 12:00

Metsä- ja matkailualan töitä yhdistämällä voi työllistyä ympärivuotisesti

Metsä- ja matkailuala tarjoavat Lapissa paljon kausiluonteista työtä. Uusi koulutus edistää ympärivuotista työllistymistä Lappiin. Haku koulutukseen on paraikaa käynnissä.


kausarilogopalkki.gif

Metsä- ja matkailupalvelujen tuottaja –lyhytkoulutus tarjoaa väylän metsä- ja matkailualan käytännön töihin. Reilun vuoden mittainen koulutus alkaa helmikuussa 2017.

Sesonkiluonteisuuden vuoksi nämä kaksi alaa ovat hyvin yhdistettävissä työelämässä ja mahdollistavat ympärivuotisen työllistymisen.

Matkailuala tarjoaa töitä usein talvikaudeksi ja metsurintyöt lumettomalle maastokaudelle. Matkailuala on ihmisläheinen palveluala, jossa tapaa ihmisiä monesta eri kulttuurista. Metsänhoitotöissä näkyy oman käden jälki ja työ tarjoaa myös fyysisiä haasteita.

Töitä riittää raivaussahalle, pottiputkelle ja safarioppaan tehtäviin. Metsä on ja pysyy ja sitä riittää kaikkialla Suomessa. Myös matkailu on yksi niistä harvoista aloista, joissa kasvua tapahtuu koko maan mittakaavassa. Lapin metsäohjelma 2016–2020 osoittaa, että töitä metsässä riittää. Taimikonhoitotarve tulevalla viisivuotiskaudella on Lapissa 2,8-kertainen verrattuna viimeisten viiden vuoden aikana tehtyyn taimikonhoitoon. Matkailu työllisti Suomessa noin 140 000 henkilöä vuonna 2014 ja kasvun odotetaan jatkuvan niin, että vuoteen 2025 mennessä lisätyöpaikkoja odotetaan olevan 40 000.

Opintoihin kuuluu hyvä kattaus molempiin aloihin. Koulutus antaa valmiudet esimerkiksi matkailu- sekä metsäalan perustutkinnon suorittamiseen.

Haku koulutukseen on avoinna koulutuksen verkkosivuilla.koiravaljakko

Husky-kuva: Johanna Määttä