kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Metropolian ja Lapin AMKin yhteistyössä toteutettavien bioanalyytikkojen ja röntgenhoitajien valinnat käynnistettiin
28.10.2014 8:40

Metropolian ja Lapin AMKin yhteistyössä toteutettavien bioanalyytikkojen ja röntgenhoitajien valinnat käynnistettiin

Metropolia ammattikorkeakoulun ja Lapin AMKin yhteistyössä toteutettavien bioanalyytikkojen ja röntgenhoitajien valinnat käynnistettiin maanantaina 27.10. Rovaniemellä.


Metropolia ammattikorkeakoulun ja Lapin AMKin yhteistyössä toteutettavien bioanalyytikkojen ja röntgenhoitajien valinnat käynnistettiin maanantaina 27.10 Rovaniemellä ja jatkuvat 28.10 asti. Kemissä valinnat toteutetaan keskiviikkona 29.10.2014. Valintojen tulokset julkaistaan 25.11.2014 mennessä.

Bioanalyytikon koulutukseen Rovaniemelle oli hakijoita yhteensä 55 ja Kemiin 40. Bioanalyytikon koulutukseen valitaan opiskelijoita Rovaniemelle 10 ja Kemiin 6. Röntgenhoitajien koulutukseen oli hakijoita 105 ja Kemiin yhteensä 76. Röntgenhoitajan koulutukseen Rovaniemelle valitaan opiskelijoita 10 ja Kemiin 6.

Metropolia-ammattikorkeakoulu toteuttaa bioanalyytikko- ja röntgenhoitajakoulutuksen yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK), Lapin ammattikorkeakoulun sekä Centria-ammattikorkeakoulun kanssa. Koulutuksissa tutkinnon myöntää Metropolia, mutta koulutukset palvelevat yhteistyökorkeakoulujen alueellisia tarpeita. Lapin AMKissa koulutusten aloittamista yhteistyössä Metropolian kanssa pidetään historiallisena sekä laajamittaisen koulutuksellisen yhteistyön käynnistymiseen ollaan tyytyväisiä.

Koulutuksiin haettiin syksyn 2014 yhteishaussa ja opinnot alkavat tammikuussa 2015. Sekä bioanalyytikko- että röntgenhoitajakoulutuksessa on 30 aloituspaikkaa kummassakin. Aloituspaikat jakautuvat Lappiin (10), Kainuuseen (7), Keski-Pohjanmaalle (7) ja Länsi-Pohjan alueelle (6) molempien koulutusten osalta.

 Bioanalyytikko_valintakokeet.jpg

Bioanalyytikkojen ja röntgenhoitajien valintakoetilaisuus Rovaniemellä 27.10.