kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Meri-Lapin suurin työntekijöiden ja opiskelijoiden rekrytointitapahtuma lähestyy
5.1.2018 12:00

Meri-Lapin suurin työntekijöiden ja opiskelijoiden rekrytointitapahtuma lähestyy

Kevään kiihkeä työ- ja koulutuspaikkojen hakusesonki lähestyy. Ammattiopisto Lappia ja Lapin ammattikorkeakoulu järjestävät Kemissä tapahtuman, jossa kohtaavat alueemme työnantajat, työnhakijat sekä oppilaitokset ja opiskelupaikkojen hakijat.


Mätsätään ja räätälöidään – tekijöille töitä –nimellä kulkeva työelämä- ja koulutustapahtuma järjestetään Lapin ammattikorkeakoulun Kosmos-talossa osoitteessa Tietokatu 1 torstaina 18.1.2018. Tapahtumaan voi osallistua klo 14–18.

- Tapahtumassa mätsätään ja räätälöidään isolla M:llä ja R:llä! Mukana on laaja-alaisesti muun muassa teollisuus-, hoito-, matkailu- ja palvelualojen sekä kuntasektorin työnantajia, jotka etsivät työntekijöitä ja tarjoavat opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja, kertoo projektipäällikkö Meeri Linna Ammattiopisto Lappialta.

Linna korostaa, että tapahtuma on tämän kevään suurin alueellinen työntekijä- ja opiskelija-rekrytointitilaisuus, jossa yritysten ja oppilaitosten lisäksi on mukana TE-palvelut ja ELY-keskus sekä monien käynnissä olevien työelämää ja työllistymistä tukevien hankkeiden ja työpajojen toimijoita.

- Työhaun lisäksi oppilaitokset esittelevät koulutus- ja opiskeluvaihtoehtoja ja ohjaavat koulutuspoluille niin nuoret kuin aikuisetkin: peruskoulun päättävät, valmistuvat opiskelijat, korkeakouluun haluavat, opintonsa keskeyttäneet tai ilman tutkintoa tai opiskelupaikkaa vailla olevat tai vaikkapa alanvaihtajat.

Tapahtumassa vietetään Lappia Autokoulun avajaisia ja esitellään Lappian logistiikka-alan kalustoa. ”Speakers´s cornesissa” sana on vapaa yritysesittelyille. Iltapäivällä voi tutustua ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun Kivikankaan kampuksen oppimisympäristöihin ja seurata työnäytöksiä. Paikalla on myös ammattikorkeakoulun ONNI-auto, jossa on mahdollisuus teettää kehon koostumusmittauksia.

Tapahtumassa mukana: Akkoy Service Oy, Ammattiopisto Lappia, Disturb Scandinavia Oy, EKKU-hanke, ELY-keskus, Lunden hoivakoti Haaparanta, Hoito- ja kuntoutuslaitos Saarenvire, Hoitokoti Järventaus Esperi, Jäärni Metalli Oy, Kaksin Oy, Kemin kaupunki, Kemin Matkailu Oy, Kemin työllisyyshanke, Kemin Yrittäjät ry., Keminmaan työllisyyshanke, Kiiruna Talot Oy, Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin koulutuskeskus REDU, Lapin Kumi Oy, Lapin Yrittäjät, Lappiporras Oy, Lassila&Tikanoja kunnossapito, Lassila&Tikanoja puhdistuspalvelut, MERIVA sr, Meri-Lapin kuntapalvelut, Metsä Group, Oklaholman palvelukoti, Outokumpu Oyj, Palvelukoti Iltarusko, Pellopuu Oy, Pohjantähden palvelukoti, Prisma, Raito-projekti, Simon kunta, Simon työllisyyspaja, Sovea Oy, StaffPoint Oy, Stora Enso, Tapojärvi Oy, TE-palvelut, Tervolan työpaja, Tornion kaupunki, Tornion työllisyyshanke, Touhula Päiväkodit, Ylitornion kunta.

Tapahtuman järjestää EKKU - Ennakoinnista koulutukseen ja kumppanuuteen -hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa oppilaitosten työelämäyhteyksiä sekä parantaa niiden kykyä vastata oikea-aikaisesti työelämän tarpeisiin. Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Lapin ammattikorkeakoulu toimivat yhteistyössä EKKU-hankkeessa. EKKU-hanke on käynnistynyt 1.3.2015 ja jatkuu 30.4.2018 saakka.

Tapahtuman facebook-sivulta löytyvät ajankohtaiset päivitykset ja ohjelmasisällöt. Sivulle kootaan mm. videoita yritys- ja uratarinoita.

Lisätietoja
Meeri Linna
projektipäällikkö
EKKU - Ennakoinnista koulutukseen ja kumppanuuteen –hanke
puh. 050 314 6448
meeri.linna(ät)lappia.fiMätsätään ja räätälöidään tekeville töitä 1000x600.jpg