kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Meän Messut – monikielistä ja rajatonta meininkiä
19.5.2014 8:00

Meän Messut – monikielistä ja rajatonta meininkiä

Tornion ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijat järjestivät kevään viimeisen opintojakson yhteisenä oppimistehtävänä Meän messut, joilla he esittelivät paikallisten yritysten tuotteita ja palveluita.


”Kivaa oli oikea toimeksianto yrityksiltä ja vapaus suunnitella”, oli opiskelijoiden mielipide messuista.

Tapahtuma houkutteli runsaasti kävijöitä. Kunta- ja liikenneministerin Henna Virkkusen lisäksi messuihin tutustui mm. Lappian ja Lapin amkin opiskelijoita ja henkilökuntaa. Messujen maskotti Jonne Jääkarhu Ranuan Zoosta oli etenkin pienimpien messuvieraiden suosikki. Lappian opiskelijabändi Pandamafia viihdytti messuvieraita.

Rajayhteistyönkehittäjä Petri Suopanki ja elinkeinoelämänkehittäjä Daniel Fälldin nostivat puheenvuoroissaan esille oppimisen ilman rajoja. Heidän mielestään alueellamme ei ole rajaa , mutta Tornion ja Haaparannan kannattaisi kuitenkin säilyttää kansalliset erityispiirteensä.

Pekka Hacklin Tornion Yrittäjät ry:stä korosti puheessaan kielitaidon ja pohjoisen ulottuvuuden merkitystä. Hänen mielestään on tärkeä, että alueella koulutetaan elinkeinoelämään osaavia ihmisiä. Yrittäjät ovat valmiita yhteistyöhän alueen opiskelijoiden kanssa.

Katso kuvia messuilta.Henna Virkkunen ja Leena Alalääkkölä.jpg

Myös kunta- ja liikenneministeri poikkesi messuilla. Kuva: Tapio Lehtinen