kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) valitsi vuoden lappilaiset matkailualumnit
23.3.2018 10:30

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) valitsi vuoden lappilaiset matkailualumnit

Vuoden 2018 MTI:n matkailualumnit ovat Liisa Kokkarinen ja Sanna Kolomainen. Valinnan kriteereinä olivat monipuolinen yhteistyö MTI:n kanssa ja menestyminen työelämässä.


MTI valitsee vuosittain kaksi ansioitunutta matkailualumnia, yhden kummastakin instituuttiin kuuluvasta korkeakoulusta (Lapin yliopisto ja Lapin AMK).

Vuoden 2018 Lapin AMKista valmistunut matkailualumni on restonomi Liisa Kokkarinen van Dongen. Kokkarinen van Dongen on valmistunut vuonna 2016 Rovaniemen ammattikorkeakoulun englanninkielisestä Degree Program in Tourism –koulutusohjelmasta. Nykyisin hän työskentelee Service Design Manager –nimikkeellä Lapland Hotels & Lapland Safaris –yrityksen palveluksessa. Työnsä ohella hän opiskelee matkailututkimusta Lapin yliopiston maisteriohjelmassa. Kokkarinen van Dongen on tehnyt aktiivista yhteistyötä MTI:n kanssa vierailuluennoitsijana ja toimeksiantajana. Esiintyjänä hän on valovoimainen ja positiivinen, toimien hienona MTI:n brändilähettiläänä ja innostavana esikuva opiskelijoille.

”MTI:ssa on inspiroiva kulttuuri, joka tempaisi minut mukaansa heti. On upeaa, kun opetuksessa saadaan esille oppilaiden vahvuudet ja sparrataan matkailualan ilmiöistä hengittävää genreä. Instituutti on tarjonnut minulle työkaluja ja tietotaitoa työelämän haasteisiin sekä innostanut tarkastelemaan alan uusia ulottuvuuksia ja ruokkinut loputonta oppimisennälkääni”
, kertoo Kokkarinen van Dongen kokemuksistaan.

Toinen vuoden 2018 matkailualumni on Lapin yliopistosta vuonna 2004 valmistunut maisteri Sanna Kolomainen. Hän työskentelee tällä hetkellä Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen asiakkuuspäällikkönä. Kolomainen on tehnyt tiivistä yhteistyötä MTI:n kanssa vierailevana luennoitsijana ja toimeksiantajana. Hän on inspiroiva esimerkki monialaista yhteistyötä toteuttavasta matkailun kehittäjästä, joka huumorintajuisella ja positiivisella tyylillään on valottanut opiskelijoille virkamiesuran mahdollisuuksia.


”Olen erittäin iloinen tästä kunniasta, se tuli minulle aivan puun takaa. Pidän MTI:n alumnitoimintaa erittäin tärkeänä, sillä se toimii keskeisenä siltana opiskelijoiden ja työelämän välissä. On myös ollut hienoa päästä tapaamaan opiskelijoita eri tilaisuuksissa ja yhteyksissä”
, toteaa Kolomainen yhteistyöstä ja valinnastaan.

Vuoden 2018 matkailualumnit palkittiin MTI:n "Matkailun uusi luksus" -alumnitilaisuudessa 22.3.2018.


Lisätietoja:
Minna Sipponen, minna.sipponen(at)lapinamk.fi
Salla Jutila, salla.jutila(at)ulapland.fiMTI_alumnit.png