kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Matkailijat tuovat Kemiin yli 20 miljoonan euron tulot
29.1.2014 12:00

Matkailijat tuovat Kemiin yli 20 miljoonan euron tulot

Matkailu toi Kemiin vuonna 2012 välitöntä tuloa noin 21 miljoonaa euroa ja matkailun välittömät työllistävät vaikutukset olivat noin 220 henkilötyövuotta. Tiedot käyvät ilmi uudesta Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) Kemin Matkailu Oy:lle toteuttamasta selvityksestä.


Suurin matkailutulo kertyi majoitus- ja ravitsemisalalta. Matkailijat käyttivät myös erilaisiin ohjelmapalveluihin, vähittäiskauppaan ja liikennepalveluihin useita miljoonia euroja. Kemin kaupungissa on kansainvälisesti kiinnostavia matkailukohteita kuten LumiLinna ja Jäänmurtaja Sampo.

Selvitys perustuu tilastoaineistoon ja kyselyyn, johon vastasi 45 Kemissä sijaitsevaa yritystä. Vastaavanlaista selvitystä ei ole toteutettu Kemissä aiemmin, ja toistettaessa se antaa mahdollisuuden seurata matkailun kehitystä. Vuonna 2013 MTI julkaisi vastaavanlaisen selvityksen kahdentoista lappilaisen kunnan matkailun talousvaikutuksista.

Selvitys on luettavissa täällä.

Lisätietoja:


Kemin Matkailu Oy
Toimitusjohtaja Susanna Koutonen
Puh. 050 340 8856, susanna.koutonen(at)visitkemi.fi

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)
Hankesuunnittelija Pasi Satokangas
Puh. 040 484 4498, pasi.satokangas(at)ulapland.fi


Kemin lumilinna