kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Marjetas Academy ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
1.6.2021 12:00

Marjetas Academy ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

Yhteistyö vahvistaa infraomaisuuden kunnossapitoon liittyvää osaamista ja koulutusta.


Marjetas Academy Oy:n yhteistyö Lapin ammattikorkeakoulun kanssa tiivistyy kumppanuudeksi, jonka yhteisenä tavoitteena on vahvistaa ja kehittää infraomaisuuden, erityisesti tie- ja katuinfrastruktuurin, systemaattista hallintaa ja kunnossapidon pitkäjänteisestä suunnittelua digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen.

Tie- ja katuverkoston kunnosta ja kunnossapidosta kerätään useilla erilaisilla digitaalisilla menetelmillä tietoja, joita hyödynnetään proaktiivisessa kunnossapidossa, sen suunnittelussa ja ennakoinnissa sekä soveltavassa tutkimuksessa. Digitaaliset ratkaisut ovat keskeinen osa infraomaisuuden ekosysteemiä sekä erilaisten materiaalien testausta ja hallintaa.

- Marjetas Academyn strategian ydin on vahva verkostoituminen toimialan eri toimijoiden kanssa ja uuden oppiminen sekä opettaminen, painottaa toimitusjohtaja Jari Marjeta.

Kumppanuus tuo maanmittaustekniikan, rakennustekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat entistä tiiviimmin mukaan infraomaisuuden kunnossapidon kehittämiseen. Marjetas Academyn koordinoimat ja toimeksi antamat projekti- ja opinnäytetyöt sekä yrityksessä tehdyt harjoittelu jaksot nivovat yhteen teorian, käytännön ja alan asiantuntijoiden kokemustiedon oppimiskokonaisuudeksi.

- Kumppanuuden myötä ammattikorkeakoulu saa edelläkävijäosaamista koulutustemme kehittämiseksi vastaamaan työelämän osaamistarpeita, toteaa rehtori Riitta Rissanen.


Lisätietoja
Marjetas Academy Oy
Jari Marjeta, toimitusjohtaja, p. 050 543 0025

Lapin ammattikorkeakoulu
Kai Ryynänen, osaamispäällikkö, p. 040 526 1596
Heikki Konttaniemi, osaamispäällikkö, p. 040 161 4521


Tienristeys.