kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Marja Hyytiäinen vuoden 2014 lappilainen opinto-ohjaaja
31.10.2014 14:00

Marja Hyytiäinen vuoden 2014 lappilainen opinto-ohjaaja

Tornion kaupungin Raumon koulun oppilaanohjaaja Marja Hyytiäinen on valittu vuoden 2014 lappilaiseksi opinto-ohjaajaksi. Tunnustus myönnettiin tänä vuonna seitsemännen kerran.


Vuoden lappilaiselta opinto-ohjaajalta edellytetään oman työn vastuullista ja ammattitaitoista hallintaa, osallistumista alueellisen ohjaustyön kehittämiseen, laaja-alaista toimintaa yhteistyöverkostoissa sekä ohjaustyön eettisten periaatteiden kunnioittamista.

Marja Hyytiäinen on nämä edellytykset hyvin täyttävä opinto-ohjaaja. Hän on aloittanut uransa yläasteen tuntiopettajana Tornion kaupungissa. Lisäksi hän on tehnyt pioneerityötä suomenkielisten luokkien opettajana Ruotsin Örebron kunnassa. Hyytiäinen on kouluttautunut erityisopettajaksi ja työskennellyt sillä saralla useamman vuoden. Lisäksi hän on ollut kehittämässä Tornion ja Haaparannan kielikoulua ja työskennellyt siellä luokanopettajana useita vuosia. Opinto-ohjaajaksi Hyytiäinen valmistui vuonna 1999, jonka jälkeen hän on toiminut opinto-ohjaajana eri kouluilla, viimeisimpänä Raumon koulussa.

Marja Hyytiäinen on uransa aikana kehittänyt omaa osaamistaan sekä opettajana että ohjaajana muun muassa käymällä työnohjaaja- ja tukioppilasohjaajakoulutukset. Hän on ollut aktiivisesti mukana myös alueellisessa kehittämistyössä ja oli mukana tärkeässä oppilaanohjauksen kehittämishankkeessa, jonka tuloksena saatiin kehitettyä Tornion kaupungin yhtenäinen ohjausprosessi alakoulusta yläkoulun kautta toiselle asteelle oppilaitosten, viranomaistahojen ja elinkeinoelämän yhteistyöllä.

Ohjaajana Hyytiäinen pitää tärkeänä turvallisen ja kannattelevan ilmapiirin luomista. Opinto-ohjaajan oma olemus ja asennoituminen ovat tärkeitä, jotta ohjauksen tasa-arvoisuus, saatavuus, osallisuus ja laatu toteutuvat. Hyytiäisen työssä painottuvat oppilaan tuntemus ja henkilökohtainen ohjaus sekä yhteistyö oman koulun henkilökunnan, alueen opinto-ohjaajien, yrittäjien ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Vuoden lappilaisen opinto-ohjaajan nimeää Lapin opinto-ohjaus ry. ja palkitsemisesta vastaa Lapin ammattikorkeakoulu. Palkinto jaetaan vuosittain ammattikorkeakoulun järjestämässä Opinvipinää -infopäivässä, joka järjestetään vuorovuosin Rovaniemellä ja Kemi-Torniossa yhteistyössä Lapin yliopiston ja Ammattiopisto Lappian kanssa.

Vuoden lappilaisena opinto-ohjaajana aiemmin palkitut:
2007 Kittilän yläasteen opinto-ohjaaja Taimi Mäki
2008 Kemin Syväkankaan koulun oppilaanohjaaja Marketta Korrensalo
2009 Lapin ammattiopiston opinto-ohjaaja Anneli Heikkinen
2010 Rovaniemen Korkalovaaran peruskoulun oppilaanohjaaja Jouko Hyvönen
2011 Rovaniemen Lyseonpuiston lukion opinto-ohjaaja Anu Turunen
2013 Lapin ammattiopiston opinto-ohjaaja Tapio LindforsMarjaHnet.jpg

Kuva: Jenni Ranta