kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Maastotietojen ja maanmittauksen pohjoiset asiantuntijat uuteen yhteistyöhön
29.8.2019 14:00

Maastotietojen ja maanmittauksen pohjoiset asiantuntijat uuteen yhteistyöhön

Maanmittauslaitos ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat tänään sopineet kumppanuudesta ja yhteistyöstä.


Kumppanuussopimus tarkoittaa sekä strategisen että operatiivisen tason yhteistyötä. Sopimusyhteistyöllä vahvistetaan maanmittausalan tunnettuutta ja toimintaan, kehittämiseen ja johtamiseen liittyvää osaamista.

Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen ja Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen allekirjoittivat sopimuksen tänään Rovaniemellä Lapin ammattikorkeakoulun tiloissa.

Maanmittauslaitos on valtakunnallisesti toimiva virasto, jolla on palvelupisteitä 36 paikkakunnalla.

- Tulevalla vuosikymmenellä eläköityy noin 700 työntekijäämme. Tarvitsemme uusia osaajia eri koulutusaloilta ja -tasoilta. Ammattikorkeakoulut ovat keskeisiä toimijoita alallamme ja erityisesti Lapin ammattikorkeakoulu on meille tosi tärkeä kumppani, koska se kouluttaa hyvin laajalta maantieteeliseltä alueelta tulevia opiskelijoita. Olen mielissäni että allekirjoitetulla sopimuksella suunnataan nyt toimintasuunnitelma teoiksi, Arvo Kokkonen iloitsee.

Sopimuksen myötä tiivistetään esimerkiksi koulutusyhteistyötä, viestintää, markkinointia ja hankeyhteistyötä. Yhteistyötä tullaan tekemään myös maanmittauksen digitaalisuuteen liittyvässä kehitystyössä. Kummankin talon asiantuntijuus ja osaaminen halutaan aiempaa avoimemmin yhteiseen käyttöön.

Suomessa on vain kaksi ammattikorkeakoulua, jotka kouluttavat maanmittausinsinöörejä. Lapin AMK on niistä toinen.

- On erittäin hienoa, että voimme vastata kansalliseen maanmittausosaamisen kysyntään yhteistyössä Maanmittauslaitoksen kanssa. Uskomme, että tämä lisää myös alan houkuttavuutta ja varmistaa sen, että Suomessa on korkeatasoista maanmittausosaamista ja että alan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta vastaa muun muassa digitalisaation mukanaan tuomiin haasteisiin, Riitta Rissanen tiivistää.

Sopimuksen toteutumisesta vastaavat yhteyshenkilöt, ylijohtaja Irma Lähetkangas ja osaamispäällikkö Kai Ryynänen. Konkreettisista toimista on laadittu toimintasuunnitelma, joka tarkistetaan vuosittain.Riitta Rissanen ja Arvo Kokkonen kättelevät

Riitta Rissasen ja Arvo Kokkosen kädenpuristusta todistavat osaamispäällikkö Kai Ryynänen, osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölä, lehtori Jaakko Lampinen ja ylijohtaja Irma Lähetkangas.