kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Maanmittaustekniikan opiskelijat Berliinissä
22.10.2014 7:42

Maanmittaustekniikan opiskelijat Berliinissä

Lapin ammattikorkeakoulun maanmittaustekniikan opiskelijat osallistuivat lokakuussa maailman suurimmille maanmittausalan messuille sekä Euroopan nuorten maanmittareiden tapaamiseen (2nd FIG Young Surveyors European Meeting) Berliinissä.


Matkan pääpaino oli Euroopan nuorten maanmittareiden tapaamisessa (2nd FIG Young Surveyors European Meeting), joka järjestettiin 7.10.2014 Berliinin teknillisen yliopiston kampusalueella. Paikalla oli yli 100 osallistujaa eri puolilta Eurooppaa ja Suomen nuorten maanmittareiden perustajajäsen, Lapin AMKin maanmittaustekniikan opiskelija, Tuomas Jylhä piti puheen tapahtumassa Suomen nuorten maanmittareiden, YSN Finlandin, toiminnasta. Opiskelijat pääsivät tapaamisessa verkostoitumaan kansainvälisesti muihin maanmittausalan toimijoihin sekä maanmittausalan opiskelijoihin.

Opiskelijat osallistuivat myös järjestyksessään 20. InterGEO -messuille, jotka järjestettiin Berliinin messukeskuksessa. Messut ovat jokavuotiset maailman suurimmat maanmittausalan messut, ja näytteilleasettajia oli niin tuotteilta, ohjelmistoilta kuin alan yrityksiltäkin. Messuille osallistui tänä vuonna yli 16 000 ihmistä 92:sta maasta ja myös Suomesta paikalla oli muutamia yrityksiä.

Opiskelijoille matka oli antoisa: ”Kaikki suunnitelmat matkallamme onnistuivat hyvin ja saimme roiman annoksen Berliinin historiaa, paljon nähtävää ja koettavaa, sekä suuren määrän kansainvälistä kokemusta Euroopan nuorten maanmittareiden tapaamisesta. Kaikki käyttivät paljon englannin kieltä sekä tutustuivat Euroopan nuoriin alan ammattilaisiin sekä opiskelijoihin. Tutustuimme laiteuutuuksiin, ohjelmistoihin ja yrityksiin, sekä saimme hyvin paljon laajemman käsityksen maanmittausalasta ja sen mahdollisuuksista. Tutustuimme ennen kaikkea maanmittausalan ihmisiin eri puolilta Eurooppaa ja löysimme uusia kavereita.”, kertovat tyytyväiset opiskelijat.

Lapin AMKissa Rovaniemellä voi opiskella maanmittaustekniikkaa päivä- ja monimuoto-opintoina tutkintonimikkeellä insinööri (AMK). Maanmittareiden ylempää AMK-koulutusta annetaan Lapin AMKissa alueiden käytön suunnittelun koulutuksessa.

nuoret maanmittarit.jpg

Maanmittaustekniikan opiskelijat Jarkko Tornberg, Aleksi Toivonen, Antti Penttinen ja Juha MartikainenNuoret maanmittarit_4_4_4.jpg

Suomen nuorten maanmittareiden perustajajäsen, Lapin AMKin maanmittaustekniikan opiskelija, Tuomas Jylhä piti puheen tapahtumassa Suomen nuorten maanmittareiden, YSN Finlandin, toiminnasta