kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Maanmittauslaitos ja Lapin AMK uudistivat sopimuksellisen suhteen
2.12.2022 13:00

Maanmittauslaitos ja Lapin AMK uudistivat sopimuksellisen suhteen

Kumppanuus vahvistaa kummankin organisaation maanmittausalan tunnettuuteen, kehittämiseen ja johtamiseen liittyvää osaamista.


Yli 200-vuotias Maanmittauslaitos tekee erilaisia maanmittaustoimituksia, esimerkiksi lohkomisia ja tilusjärjestelyjä sekä tuottaa kartta-aineistoja ja edistää niiden käyttöä. Maanmittauslaitos ylläpitää kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja ja huolehtii omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä. MML:n tehtäviin kuuluu myös paikkatiedon tutkimus ja soveltaminen.

- Sopimuksen avulla Lapin ammattikorkeakoulu vahvistaa tulevaisuuden osaamisperustaa maanmittausalan koulutuksen kehittämisestä ja uudistamisessa alan arvostetun kumppanin kanssa, näkee Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

Maanmittauslaitoksen ylijohtaja Irma Lähetkangas kertaa päättynyttä, aikaisempaa sopimuskautta. Räätälöityä polkua matkanneet opiskelijat ovat olleet hyvin tyytyväisiä koulutukseen ja saaneet valmistuessaan jo uutta osaamista vastaavan roolin.

- On hyvä, että sopimuksellinen suhde jatkuu uudelle kaudelle. Tämä mahdollistaa oman henkilöstömme kehittymisen ja jatko-opinnot, mutta myös tulevaisuuden osaajien houkuttelemisen alalle, Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Pasi Patrikainen toteaa.

Maanmittauslaitoksen ja Lapin ammattikorkeakoulun uudistetulla kumppanuussopimuksella vahvistetaan maanmittausalan tunnettuutta sekä maanmittausalan kehittämiseen ja johtamiseen liittyvää osaamista. Koulutukselliseen yhteistyöhön toimijoilla on olemassa erinomainen, räätälöity toimintamalli, mitä kehitetään edelleen uudella kaudella. Kumppanuuteen kuuluu myös asiantuntijuuden ja osaamisen jakaminen eri keinoin; yhteisesti toteutettavat opintojaksot, yhteisopettajuus ja muu yhteinen näkyvyys antaa tähän mahdollisuuksia. Myös alan digitalisoitumiseen voidaan paremmin varautua yhteistyössä.


Maanmittauslaitos sopimuksen uusiminen 2022.jpg

Kumppanuussopimuksen allekirjoittivat Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Pasi Patrikainen, ylijohtaja Irma Lähetkangas ja Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.