kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Maanmittaus herätti kiinnostusta Rovaniemellä
17.3.2016 18:13

Maanmittaus herätti kiinnostusta Rovaniemellä

Maanmittaustekniikan opiskelijat järjestivät Jokiväylän kampuksella Lapin mittauspäivät. Tapahtuma kokosi paikalle yrityksiä ja edustajia ympäri Suomen.


Lapin mittauspäivät ovat muodostuneet kolmen kuluneen vuoden aikana jo vuotuiseksi maanmittausalan ammattilaistapahtumaksi Lapin AMKissa. Se tarjoaa kohtaamispaikan opiskelijoille, alan yrityksille sekä työelämän ammattilaisille.

- Opiskelijoille tällainen tapahtuma on ennen kaikkea erinomainen mahdollisuus verkostoitua, tutustua alan yrityksiin sekä muihin opiskelijoihin. Tapahtuman järjestäminen on ollut myös opettavaista, siinä oppii delegoimaan asioita ja ottamaan vastuuta. On ollut kiva toteuttaa tapahtuma käytännönläheisenä projektina kun olemme saaneet niin paljon vastuuta ja luottamusta. Mukavinta tapahtumassa on kuitenkin ollut onnistumisen tunne, kun huomaa miten työelämä ja opiskelijat kohtaavat, tuumivat tapahtuman järjestämisessä mukana olleet kolmannen vuoden maanmittaustekniikan opiskelijat Kati, Pauliina ja Jenni.

Mittauspäiville osallistui alueellisten edustajien lisäksi myös valtakunnallisia organisaatioita ympäri Suomen. Päivän aikana kuultiin useiden alan asiantuntijoiden pitämiä luentoja ajankohtaisista aiheista. Useat yritykset osallistuivat tapahtumaan myös pitämällä ständejä, joissa oli mahdollista muun muassa tutustua maanmittauksessa käytettäviin laitteisiin, osallistua erilaisiin tehtäviin tai tulla vain tutustumaan ja juttelemaan.

- Mittauspäivät tarjoavat myös yrityksille hyvän mahdollisuuden luoda kontakteja. Useat opiskelijat ovat tulleet rohkeasti tutustumaan ja kyselemään harjoittelu – tai kesätyöpaikkoja, mikä on todella hienoa. Haluamme ehdottomasti rakentaa imagoa ja lisätä tunnettuutta myös opiskelijoiden keskuudessa, sillä he ovat tulevaisuuden työntekijöitä ja sen vuoksi haluamme tuoda itseämme esille nykyaikaisena työnantajana. Olemme myös vuosien aikana tarjonneet loppuvaiheen opiskelijoille opinnäytetyömahdollisuuksia. Päivän aikana täällä on ollut kaikin puolin mukava ja lämminhenkinen ilmapiiri, kertoo ensimmäistä kertaa Lapin mittauspäivillä mukana ollut Maanmittauslaitoksen edustaja Pia-Maria Pekkinen.

Aiempina vuosina Lapin mittauspäivien järjestämisessä mukana olleet maanmittaustekniikanopiskelijat Tuomas Jylhä sekä Aleksi Toivonen osallistuivat tänä vuonna tapahtumaan Maanmittausalan ammattikorkeakoululiitto MAKLI:n edustajina.

- Tässä tapauksessa kun on kyseessä pieni ala, tällainen tapahtuma on todella hyvä mahdollisuus lisätä näkyvyyttä sekä luoda kontakteja. MAKLI on ainoa alan järjestö, joka ajaa maanmittareiden etua ja siksi haluamme, että myös muut opiskelijat tulisivat tietoisiksi MAKLI:n toiminnasta. Itse olemme olleet MAKLIssa mukana nyt vuoden verran, kertovat Tuomas ja Aleksi.

- Oli mukavaa huomata, että tapahtumaan osallistui paljon myös ulkopuolisia kävijöitä kuten työelämän henkilöitä, eläkeläisiä ja opiskelijoita. Mittauspäivien tarkoituksena onkin ollut alusta lähtien toimia kohtaamispaikkana, jossa eri sukupolvet kohtaavat, toteaa Aune Rummukainen, joka on  toiminut Lapin mittauspäivien vastuuopettajana kahtena aiempana vuonna.

- Opiskelijat ovat hoitaneet hienosti tapahtuman järjestelyt ja ehdottaneet itse hyviä ajatuksia siitä, miten asiat tulisi hoitaa. Sen vuoksi olen uskaltanut antaa heille paljon vastuuta, kun minun ei ole tarvinnut kuin pitää niin sanotusti lankoja käsissä, lisää tänä vuonna vastuuopettajana toiminut Sami Porsanger.


IMG_3216.JPG

Kuvassa opiskelijat Kati Hyvärinen, Pauliina Hattukangas ja Jenni Nurmi tutustuvat Leican edustajan Anssi Pellikan esittelemään mittausvälineeseen.IMG_3228.JPG

Maanmittauslaitoksen edustaja Pia-Maria Pekkinen pitämässä ständiä Lapin Mittauspäivillä.