kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Luovien alojen yritysten asialla
5.11.2015 10:00

Luovien alojen yritysten asialla

Yritysmentorointi, yrityskauppamarkkinointi ja Trade Fair -tuki olivat teemoina Luova hetki -yritystapahtumassa Torniossa. Nauruhermot hoiteli standup-koomikko Matti Patronen.


CM 3 pysty net.jpg

Kansainvälinen Creative Momentum (Luova hetki) -projekti tukee luovien alojen yrityksiä viidessä osallistuvassa maassa pohjoisen periferian alueella (Suomi, Ruotsi, Irlanti, Pohjois-Irlanti ja Islanti). Projekti toteuttaa yrittäjille erilaisia tukitoimenpiteitä, joista esimerkkeinä ovat mentorointi, luovien tilojen verkoston rakentaminen, rahallinen tuki (voucher) yrittäjän kannalta tärkeisiin tapahtumiin sekä MyCreativeEdge-sivuston edelleen kehittäminen käyttäjien tarpeisiin.

Projekti käyntiin Torniossa

Suomessa projektin toiminnot käynnistyivät toden teolla keskiviikkona 4.11., kun luovien toimialojen yrittäjät kutsuttiin Luova Hetki -tapahtumaan Tornioon, Mustaparran päämajaan. Tapahtuman järjestelyistä vastasi Lapin ammattikorkeakoulun lisäksi Lapin Yrittäjät.

Iltama starttasi naurun merkeissä, kun Naurun tasapaino -ohjelmankin vastikään voittanut standup-koomikko Matti Patronen hauskuutti yleisöä.

Tämän jälkeen puheenvuoron saivat Lapin Yrittäjien varatoimitusjohtaja Martti Kankaanranta sekä viestintäkoordinaattori Minna Miettunen.

Kankaanrannan mukaan projektin nimi Luova hetki on erittäin osuva, sillä luovuutta ja innovatiivisuutta tarvitaan esimerkiksi yritysten omistajanvaihdosten ratkaisuja etsiessä.

– Toivoisin ammattikorkeakoululta, että siellä ymmärrettäisiin vielä paremmin yrittäjyyskasvatuksen tärkeys ja että sitä tuettaisiin myös erilaisilla hankkeilla.

Kankaanranta korostaa, että Lapissa on kehitettävä yrityskauppamarkkinointia. Torstaina 12.11. Rovaniemellä ja perjantaina 13.11. Keminmaassa järjestettävillä Yritystreffeillä julkaistaankin yksi keino yrityskaupan helpottamiseksi.

Miettunen puolestaan markkinoi Lapin Yrittäjien tarjoamaa mahdollisuutta mentorointitoimintaan. Yritysmentoroinnissa kokenut yrittäjä sparraa nuorta yrittäjää, ja toiminnan taustalla on molemminpuolinen vapaaehtoisuus.

– Yritysmentorointia voi hyvin kehittää myös omistajanvaihdostilanteisiin, Miettunen mainitsee.

Taloudellista tukea yritysten esittelyyn

Creative Momentum -projektin projektipäällikkö Saila Puukko Lapin ammattikorkeakoulusta esitteli projektin tulevia toimintoja yleisölle.

Ajankohtaisimpana toimenpiteenä on viime viikon lopulla avautunut Trade Fair -voucherien haku, jossa luovan toimialan yrittäjä voi hakea vuoden 2016 Euroopan alueella järjestettäviin tapahtumiin (messut, festivaalit ym.) taloudellista apua projektilta. Projekti voi tukea matkoja ja osallistumiskuluja yhteensä 50 prosenttia kokonaiskuluista (maksimissaan 2500 euroa / yritys).

Toimenpiteen tavoitteena on lisätä kansainvälistä liiketoimintaa, ja voucheria voi hakea luovan toimialan mikro- ja PK-yritykset Pohjois-Suomen alueelta 27.11. mennessä.

Hakeakseen matka-avustusta yrityksen täytyy olla rekisteröitynyt MyCreativeEdge-sivustolle. Rekisteröitymisen voit tehdä täällä: http://www.mycreativeedge.eu/register/.

Luovan alan yritysten toimijoiden toivotaan muutenkin kirjautuvan MyCreativeEdge-sivustolle, jonka kautta voi helpommin verkostoitua muiden alueen toimijoiden kanssa ja lisäksi saada ajankohtaista tietoa projektin toimenpiteistä.


***
Creative Momentum on Pohjoisen periferian ja Arktisen -ohjelmasta rahoitettu 3-vuotinen hanke, jonka tavoitteena on tarjota entistä parempia tukipalveluita aloittaville ja olemassa oleville luovien alojen PK-yrityksille Pohjois-Euroopan harvaanasutuilla alueilla. Lapin ammattikorkeakoulu toimii projektissa partnerina.

Tiedote ja kuvat: Minttu Merivirta

CM 2 net.jpg

Standup-koomikko Matti Patronen ehti Tornioon kohta Naurun tasapaino -kisan voitettuaan.CM 1 net.jpg

Martti Kankaanranta ja Minna Miettunen Lapin yrittäjistä ja projektipäällikkö Saila Puukko.