kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Luontoa elämään Tiedekeskus Pilkkeessä
2.11.2015 8:00

Luontoa elämään Tiedekeskus Pilkkeessä

Ekopsykologian perusteet ja menetelmät -koulutuksessa nähtiin ja koettiin lähiluonnossa Ounasjoen rantamaisemissa, miten luontoympäristö toimii ihmisen hyvinvoinnin tukena.


Ekopsykologian teoriaa Kirsi Salosen kouluttamana.jpg 
 Ekopsykologian teoriaa. Kouluttajana Kirsi Salonen.
 Kirsi Salonen ohjaa mielipaikkaharjoitusta.JPG
 Kouluttaja ohjaa mielipaikkaharjoitukseen.
 Mielipaikkaharjoitus Ounasjoen rannalla 2.JPG
 Mielipaikkaharjoitus käynnissä Ounasjoen rannalla.

Tiedekeskus Pilkkeessä Rovaniemellä järjestettiin 28.10.2015 Lapin ammattikorkeakoulun johtaman Luontoa elämään! Toimintakykyä ja osallisuutta luontolähtöisillä menetelmillä ja palveluilla -hankkeen toimesta kaikille avoin Ekopsykologian perusteet ja menetelmät -koulutus.

Koulutuksessa perehdyttiin ekopsykologisiin menetelmiin harjoitusten avulla ja teoriatietoon perustuen. Luennoilla käsiteltiin ekopsykologiaa Green Care -toiminnan taustateoriana sekä ekopsykologisten menetelmien soveltamismahdollisuuksia osana sosiaalista kuntoutusta ja osallisuuden vahvistamista. Luontointerventioiden ohjaamista harjoiteltiin myös käytännössä.

Koulutus oli suunnattu kaikille ekopsykologiasta kiinnostuneille. Ohjaajana toimi eko- ja ympäristöpsykologi Kirsi Salonen. Osallistujia oli eri puolilta Lappia ja Pohjois-Pohjanmaata yhteensä 50 henkilöä.

Koulutus oli ensimmäinen Luontoa elämään! -hankkeen järjestämistä avoimista koulutuksista koskien luontolähtöisiä menetelmiä ihmisten osallisuuden ja toimintakyvyn edistämiseksi.  Tilaisuudessa nähtiin ja koettiin lähiluonnossa Ounasjoen rantamaisemissa, miten luontoympäristö toimii ihmisen hyvinvoinnin tukena.

Luontoa elämään! Toimintakykyä ja osallisuutta luontolähtöisillä menetelmillä ja palveluilla -hankkeessa ovat Lapin AMKin lisäksi toteuttajina Eduro-Säätiö, Kemijärven kaupunki ja Sallan kunta.

Hankkeen rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan Sosiaalirahastosta.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Marika Kunnari, marika.kunnarisähköposti.jpg, 040 6308571

Kuvat: Arja Jääskeläinenjoki

Osallistujat menossa kohti harjoittelupaikkaa Ounasjoen rannalla.