kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Liikuntamatkailussa on hyödyntämätöntä taloudellista potentiaalia
3.11.2017 13:00

Liikuntamatkailussa on hyödyntämätöntä taloudellista potentiaalia

Lappilaiset yritykset hakevat liikuntamatkailusta kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia.


Euroopan unioni kehittämisrahasto EAKR Vipuvoimaa EU:lta Lapinliitto Lapin AMK

Liikuntamatkailu arktisen alueen vetovoimaksi (LaVe) -hanke on valmisteltu Lapin AMKin johdolla ja yhteistyössä Lapin alueen julkisten ja yksityisten liikuntatoimijoiden kanssa.

Valmisteluvaiheessa haastateltiin 30 eri liikuntamatkailuyritystä niiden tarpeista.

Hankkeessa tullaan tekemään tuotekehitystä ja palvelumuotoilua, edistämään yritysten kansainvälistä yhteistyötä sekä lämmittämään yrityshautomoja uuden yritystoiminnan synnyttämiseksi.

Hankkeessa on tällä hetkellä mukana 14 liikuntamatkailuyritystä Rovaniemen seudulta, Tunturi-Lapista ja Pohjois-Lapista. Toimialaltaan en edustavat outdoors-matkailua, safareita, elämysmatkailua, kuntosaleja, hyvinvointipalveluita, lapsiperheiden kohteita, testauspalveluja sekä majoitusta.

Ammattikorkeakoululta kerrotaan, että toimialarajaus on väljä ja mukaan lähtevä yritys voi liittyä matkailuun myös välillisesti, jolloin yritysrajapinnassa mahdollistuvat innovatiiviset ratkaisut. Euroopan unioni ja kansalliset toimijat korostavat esimerkiksi liikuntamatkailun ja luovien alojen synergiahyötyä alueiden kehitykselle. Yritysverkostoon voi yhä liittyä mukaan.

Tuotekehityksessä huomioidaan erityisesti kestävyys-, tasa-arvo- sekä aliedustettujen toimijoiden näkökulmat.
Hankkeen teema kytkeytyy Euroopan liikuntainnovaatioiden verkoston käynnistämään älykkään erikoistumisen teemaverkostoon (www.epsi.eu) ja sitä kautta ammattikorkeakoulun EU-kumppaneihin Saksassa, Hollannissa, Itävallassa ja Belgiassa.

Lave-hanketta rahoittaa Lapin liitto Euroopan aluekehitysrahastosta. Hanke päättyy 31.8.2019.

Tiedustelut:
lehtori Jarmo Rinkinen Jarmo, Lapin AMK, Liikunta-ala, jarmo.rinkinen(ät)lapinamk.fi p. 040 352 3329lave net kuva