kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Levi pukeutuu ruskan kynnyksellä vihreään
21.6.2017 8:01

Levi pukeutuu ruskan kynnyksellä vihreään

​Kittilän Levillä järjestetään elo-syyskuun taitteessa Suomen Green Care –päivät ja Pohjoisen viherpäivät. Ensimmäistä kertaa yhdessä.


 

EU-lippu.png

VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb.jpg

 ELY_LA01_Logo___FI_B____RGB.JPG

Eri elinkeinojen yhteisissä rajapinnoissa syntyy uutta osaamista, toimintaa ja palveluita. Ohjelma onkin suunniteltu niin, että matkailun, sosiaali- ja terveysalan ja luonto- ja viherympäristön toimijoiden olisi mahdollisimman luontevaa yhdessä astua tavanomaisen yläpuolelle.

Seminaarissa tutustutaan Green Care-, matkailu- ja viheralan uusimpiin tuuliin ja tuloksiin Suomessa ja Ruotsissa.

Seminaarissa kuullaan muunmuassa miten metsät, pihat, puutarhat ja eläimet toimivat ihmisen hyvinvoinnin ja kuntoutumisen tukena ja matkailuympäristöinä ja -ympäristöissä. Luonnon vaikutus matkailijan ostopäätöksiin, moniaistillisuus ja monimuotoisuus viherrakentamisessa ja palvelupaketointi hyvinvointimatkailussa ovat seminaarin teemoina niin ikään. Yrittäjä Päivikki Palosaari kertoo elämyskohteen rakentamisesta ja Program Manager Kiti Häkkinen (Visit Finland), miten Suomesta tehdään hyvinvointimatkailun kärkimaata.

Yrittäjillä ja muilla organisaatioilla on mahdollista tehdä myös omaa toimintaansa näkyväksi ja koettavaksi seminaaritorin esittelypisteillä tai järjestämällä teemallisen kokouksen tai työpajan.

Levi Goes Green –tapahtuma järjestetään Levin Hullu Poro -areenalla 30.8. - 1.9.2017. Tapahtuman järjestää Lapin AMK yhdessä Luontoa elämään! -hankkeen, Voimametsistä viherkattoihin -hankkeen, Green Care Finland ry:n, Green Care -koordinaatiohankkeen, Viherympäristöliiton, Metsähallituksen, Kittilän kunnan Kideve elinkeinopalveluiden ja Levin Matkailu Oy:n kanssa.

Tapahtumaa tukee Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus Euroopan aluekehitysrahastosta, Euroopan sosiaalirahastosta ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Mukaan voi ilmoittautua 16.8. asti.


Lisätiedot ja tiedustelut

Tapahtuman verkkosivu: www.lapinamk.fi/levigoesgreen.
Projektipäällikkö Sanna Vinblad, sanna.vinbladsähköposti.jpg. puh. 040 701 2238

Green Care -artikkelivinkkejä

Luonnosta voimaa ja osallisuutta / Jääskeläinen A. & Tolvanen T.
Luonnon aineettomista arvoista hyvinvointia / Vinblad Sanna
Green Care -laatumerkit takaavat asiakkaille toiminnan kokonaisvaltaista turvallisuutta / Sipola Reeta
Luonnonvarojen älykäs käyttö / Saari Seppo
Mikä vaikuttaa koulutusmallin esteettömyyteen? / Sipola Reeta


Lapin AMKin Green Care -aiheisia julkaisuja

Opas yksilökeskeiseen luontotoiminnan suunnitteluun - Luontoa elämään, luontoa kuntoutukseen -teemajulkaisu 2/3
Luontoon tukeutuvaa kuntoutustoimintaa Ruotsissa - Matkaraportti Luontoa elämään! -hankkeen opintomatkalta Länsi-Göötanmaalle ja Hallandiin
• Osallisuutta vahvistavan, luontoon tukeutuvan kuntoutustoiminnan malli - Luontoa elämään, luontoa kuntoutukseen -teemajulkaisu 1/3levi goes greenkesäkuva