kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lappset ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
14.9.2020 14:00

Lappset ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

Sopimusyhteistyössä kehitetään muun muassa älykkäitä, liikunnallisia ja leikillisiä ympäristöjä.


Lappset Group Oy ja Lapin ammattikorkeakoulu Oy ovat sopineet strategisia ja operatiivisia kehittämistavoitteita tukevasta kumppanuudesta ja yhteistyöstä. Yhteistyötä tullaan tekemään erityisesti rakentamisen, liikunnan ja kansainvälisen kaupan osaamisessa. Sopimus on voimassa tällä erää kolme vuotta.

Tyhjän päälle kumppanuutta ei tarvitse rakentaa, sillä yhtiö ja amk ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan mm. opiskelijoiden työharjoittelujen ja opinnäytetöiden ja vierailuluentojen ja tuotesuunnittelun muodossa. Lappset-konserni on lisäksi osallistunut amkin varainhankintaan ja kartuttanut opiskelijoille suunnattua stipendirahastoa viimeisten vuosien aikana. Rovaniemen kampukselle vastikään valmistunut opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia lisäävä kuntoilualue on myös yksi esimerkki yhteistyöstä.

Tiedonvaihtoa ja asiantuntijayhteistyötä tullaan tekemään muun muassa ammattikorkeakoulun teknologisilla vahvuusalueilla kuten tekoälyn, älykkäiden ympäristöjen ja laitteiden suunnittelussa sekä liikuntakasvatuksessa ja kieli- ja kulttuuriosaamisessa.

- Kolmen vuoden sopimuskausi mahdollistaa pitkäjänteisen ja systemaattisen yhteistyön. Kasvustrategiaamme kuuluu vahvasti kansainvälinen aspekti ja digitalisaatio on myös meillä päivän sana, valottaa henkilöstöjohtaja Raisa Jyrkinen sopimuksen merkitystä Lappsetille.

Ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen iloitsee uusista yhteistyömahdollisuuksista Lappsetin kanssa, joka on kansainvälisesti vahva toimija.

- Lämmittää erityisesti, että sopimuksen alaan kuuluvat digitalisaatio ja kansainvälinen kieli- ja kulttuuriosaaminen, joista on hyötyä myös opiskelijoillemme. Myös liikunta-alalta löytyy uusia mielenkiintoisia tutkimusavauksia.

Muina käytännön yhteistyömuotoina tulevat kysymykseen esimerkiksi henkilöstökoulutukset, opiskelijoiden työharjoittelut, opinnäytetyöt ja oppimistehtävät, mentor-toiminta ja oppimisympäristöihin liittyvä yhteistyö.

Yhteistyötä koordinoivat Raisa Jyrkinen Lappsetiltä ja Kai Ryynänen Lapin AMKilta. Yhteyshenkilöt laativat kumppanuussopimuksen liitteeksi toimintasuunnitelman, jossa kuvataan tarkemmin yksityiskohtaisemmat teemat ja toimenpiteet. Toimintasuunnitelma laaditaan ja tarkistetaan vuosittain.

Lappset Lapinamk teams.jpg

Sopimuksen allekirjoitustilaisuus pidettiin verkossa 14.9. Kuvakaappauksessa mukana ylärivissä Riitta Rissanen, Raisa Jyrkinen, palvelupäällikkö Mirva Juntti (Lapin AMK) ja viestintäpäällikkö Irma Kuukasjärvi (Lappset). Alarivissä osaamispäällikkö Kai Ryynänen (Lapin AMK), HRD Spesialisti Emma Sorjonen (Lappset) ja osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölä (Lapin AMK).