kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lappiin haki suuri määrä uusia kansainvälisiä opiskelijoita
19.1.2023 8:00

Lappiin haki suuri määrä uusia kansainvälisiä opiskelijoita

Lapin ammattikorkeakoulun ja yliopiston hakijamäärät nousivat huimasti viime vuodesta. Lappi koetaan kiinnostavana opiskelupaikkana.


Hakuaika korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin päättyi keskiviikkona 18.1.2023 klo 15:00.

Lapin yliopistossa oli tarjolla 25 aloituspaikkaa, joita tavoitteli kaikkiaan 391 hakijaa. Lapin ammattikorkeakoulussa paikkoja oli tarjolla 115 ja niihin oli 5439 hakijaa. Hakijamäärät täsmentyvät vielä, kun lopulliset tarkistukset on suoritettu.

Lapin korkeakoulujen koulutukset houkuttelivat runsaasti kansainvälisiä hakijoita. Suurin osa sekä yliopiston että ammattikorkeakoulun koulutuksien hakemuksista tuli Suomen ulkopuolelta. Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun panostus kansainväliseen markkinointiin ja opiskelijarekrytointiin on tuottanut toivottua tulosta ja Suomi sekä Lappi koetaan kiinnostavana opiskelupaikkana.

- Päättynyt haku vahvistaa, että korkeakoulujemme koulutukset kiinnostavat hakijoita, kertoo korkeakoulujen opetus- ja oppimispalveluiden johtaja Merija Timonen.

Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston yhteisenä tavoitteena on strategian mukaisesti kasvattaa kansainvälisten opiskelijoiden määrää.

- Kansainvälisillä koulutuksilla vastaamme Lapin elinkeino- ja työelämän osaajatarpeeseen ja Pohjoisen kasvuun, kertoo rehtori Riitta Rissanen.

Hakijamäärät kasvaneet viime vuodesta


Lapin ammattikorkeakoulusta oli yhteishaussa haettavana neljä englanninkielistä tutkintokoulutusta ja erillishaussa yksi. Kokonaishakijamäärä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna.

Haettavat tutkintokoulutukset Lapin ammattikorkeakoulussa olivat restonomitutkinto Bachelor of Hospitality Management, Tourism, insinööritutkinto Bachelor of Engineering, Machine Learning and Data Engineering sekä tradenomitutkinnot Bachelor of Business Administration, International Business ja uutena kansainvälisenä koulutusohjelmana Sport Business Management. Samaan aikaan erillishaussa ollut sairaanhoitajatutkinto Bachelor of Health Care, Nursing.

Lapin yliopistossa hakukohteena oli kaksi matkailun maisteriohjelmaa Master's Degree Programme in Tourism, Culture and International Management ja Master's Degree Programme in Northern Tourism, sekä yksi taiteen ja muotoilun maisteriohjelma Master's Degree Programme in Arctic Art and Design. Northern Tourism maisteriohjelman hakijamäärät kasvoivat aiemmasta huomattavat noin 133 %.

Yhteishaun valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 2.6.2023.

Kevään yhteishaku jatkuu suomenkielisillä koulutuksilla maaliskuussa, jolloin haku alkaa 15.3.2023. Kaikkiin koulutuksiin haetaan sähköisellä haulla osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätietoja:

Riitta Rissanen, rehtori
Lapin ammattikorkeakoulu
Puh. 040 029 3545
riitta.rissanen(at)lapinamk.fi

Merija Timonen, johtaja
Oppimis- ja ohjauspalvelut, LUC-palvelut
Puh. 040 7777 352
merija.timonen(at)ulapland.fiStudy in Lapland markkinointikuva