kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lappi kiinnostaa kansainvälisiä opiskelijoita
20.1.2022 17:00

Lappi kiinnostaa kansainvälisiä opiskelijoita

Lapin ammattikorkeakoulun hakijamäärät kaksinkertaistuivat aiemmasta.


Hakuaika korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin päättyi keskiviikkona 19.1.2022.

Lapin yliopistossa oli tarjolla 25 aloituspaikkaa, joita tavoitteli kaikkiaan 254 hakijaa. Lapin ammattikorkeakoulussa paikkoja oli tarjolla 95 ja niihin oli 1924 hakijaa. Hakijamäärät täsmentyvät vielä, kun lopulliset tarkistukset on suoritettu.

Lapin korkeakoulujen koulutukset houkuttelivat runsaasti kansainvälisiä hakijoita. Suurin osa sekä yliopiston että ammattikorkeakoulun koulutuksien hakemuksista tuli Suomen ulkopuolelta.

Ammattikorkeakoulun kasvaneita hakijamääriä selittää osin se, että valintakoe suoritetaan tänä vuonna verkossa. Lapin yliopistolla ja Lapin ammattikorkeakoululla on myös panostettu entistä enemmän kansainväliseen markkinointiin ja opiskelijarekrytointiin. Opiskelijarekrytoinnin tiimi on kasvanut, uutena on aloittanut korkeakoulujen kansainvälisten opiskelijarekrytoinnin koordinaattori Sari-Anne Hämäläinen.

Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston yhteisenä tavoitteena on strategian mukaisesti kasvattaa kansainvälisten opiskelijoiden määrää. Päättynyt haku vahvistaa, että korkeakoulujemme koulutukset kiinnostavat hakijoita, kertoo korkeakoulujen opetus- ja oppimispalveluiden johtaja Merija Timonen.

Huimia nousuja hakijamäärissä

Lapin ammattikorkeakoulusta oli yhteishaussa haettavana kolme kansainvälistä tutkintokoulutusta ja erillishaussa yksi. Kokonaishakijamäärä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna kaksinkertaiseksi. Haettavat tutkintokoulutukset ovat tradenomitutkinto (Bachelor of Business Administration, International Business), restonomitutkinto (Bachelor of Hospitality Management, Tourism) sekä insinööritutkinto (Bachelor of Engineering, Machine Learning and Data Engineering). Samaan aikaan erillishaussa ollut sairaanhoitajatutkinto (Bachelor of Health Care, Nursing) oli Lapin ammattikorkeakoulun suosituin hakukohde.

Lapin yliopistossa hakukohteena oli kaksi matkailun maisteriohjelmaa (Master's Degree Programme in Tourism, Culture and International Management ja Master's Degree Programme in Northern Tourism), sekä yksi taiteen ja muotoilun maisteriohjelma (Master's Degree Programme in Arctic Art and Design). Taiteen ja muotoilun maisteriohjelman hakijamäärät kasvoivat aiemmasta huomattavat noin 60 %.

Yhteishaun valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 3.6.2022.

Kevään yhteishaku jatkuu suomenkielisillä koulutuksilla maaliskuussa, jolloin haku alkaa 16.3.2022. Kaikkiin koulutuksiin haetaan sähköisellä haulla osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätietoja:

Riitta Rissanen, rehtori
Lapin ammattikorkeakoulu
040 029 3545
riitta.rissanen(at)lapinamk.fi

Merija Timonen, johtaja
Oppimis- ja ohjauspalvelut, LUC-palvelut
040 7777 352
merija.timonen(at)ulapland.fiPicture of a girl on the snow