kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Lapista kestävien ruokajärjestelmien edelläkävijä
6.11.2017 9:00

Lapista kestävien ruokajärjestelmien edelläkävijä

Lähellä tuotettu ruoka ei riitä takaamaan ruoan kestävyyttä. Tarvitaan harppaus lähiruoasta nykyistä kestävämpään ruokaan, jossa tuotantokin perustuu kestäviin ja kiertotalouden mukaisiin ratkaisuihin.


Lappi on mukana alueellisten kestävien ruokajärjestelmien rakentamisessa. Lapin hankkeessa selvitetään kala-, poro- ja osin riistatalouden sivu- ja jätevirtojen määrää sekä alueellista ja ajallista jakaumaa, jätteiden vaihtoehtoisia hyödyntämismahdollisuuksia ja biojätteen hyödyntämistä osana teollisia sivuvirtoja.

Lapin lisäksi kestävien ruokajärjestelmien rakentamisessa on mukana kolme muutakin aluetta; Keski-Suomi, Järvi-Saimaa ja Ahvenanmaa. Alueet panostavat nyt koko ruokaketjun kestävyyden lisäämiseen.

Sitran rahoittamaa Lapin osahankkeen "Biojätteestä raaka-aineeksi - kala- ja porotalous osaksi kiertotaloutta" vetää Lapin ammattikorkeakoulu ja partnereina ovat Digipois ja VTT. Hanke toteuttaa Lapissa osaltaan Arctic Smartness Excellence -hankkeen maaseutuklusterin ja viime keväänä julkaistun Lapin elintarvikeohjelman tavoitteita.

Hanke toteutetaan 1.11.2017-15.2.2019 välisenä aikana ja se kattaa koko Lapin - tarkemman tarkastelun alla ovat Kemi-Tornion alue ja Itä-Lappi. Hanke toimii yhteistyössä Kemiin perustetun kiertotalouskeskuksen kanssa.

Tiedusteluihin vastaa projektipäällikkö Petri Muje, Lapin ammattikorkeakoulu, Teollisuus ja luonnonvarat, petri.muje(ät)lapinamk.fi, p. 040 7686 502.

Lue SITRAn tiedote 2.11.2017.

Puhutaan elintarvikealasta.jpg

 

 

 

 

 

 

 
Elintarvikkeet