kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapissa kehitetty verkostoyhteistyön malli Euroopan paras!
9.12.2013 9:00

Lapissa kehitetty verkostoyhteistyön malli Euroopan paras!
Lapissa kehitetty verkostoyhteistyön malli palkittiin Euroopan parhaana European Public Sector  Award 2013 -tilaisuudessa (EPSA). Voittajahanke on lappilainen hyvinvointi- ja turvallisuushanke ’Arjen turvaa kunnissa’, jota hallinnoi Lapin aluehallintovirasto. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Marko Palmgren.  EPSA-palkinnon vastaanottivat Maastrichtissa Hollannissa 27.11.2013 Pelkosenniemen kunnanjohtaja Erkki Parkkinen ja pelastusylitarkastaja Seppo Lehto (kuva Erkki ja Seppo palkitsemiskuvassa). Kilpailu on yksi Euroopan suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista, tänä vuonna siihen osallistui 230 hanketta 26 maasta. 
 
Palkintoraadin perusteluina mainittiin mm.
•         projekti vastaa onnistuneesti maaseudun ja kansalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin haasteisiin   vaikeina taloudellisina aikoina, jolloin resurssit vähenevät kaikilla Euroopan alueilla
•         verkostoyhteistyön malli on sosiaalinen innovaatio, joka tuo konkreettisia taloudellisia säästöjä 
Palkintoraati näkee suurta potentiaalia verkostoyhteistyön mallin levittämiseen muualle Eurooppaan. 
 
MTI on ollut aktiivinen toimija avoimen verkostoyhteistyön mallin kehittämisessä ja toteuttamisessa Lapin matkailun turvallisuusjärjestelmä -hankkeiden kautta. ”Pysyvää verkostoyhteistyön mallia on yritetty kehittää jo vuosia viranomaisten, järjestöjen ja yrittäjien välille siinä onnistumatta. Malli saatiin toimimaan vasta kun verkostoon liittyi turvallisuus- ja verkostotoiminnan kehittämiseen sitoutunut oppilaitos MTI. Nyt saatu upea tunnustuspalkinto antaa verkostollemme lisäarvoa jatkaa turvallisuus- ja verkostoyhteistyön edelleen kehittämistä ja levittämistä kansallisesti ja kansainvälisesti.” sanoi Seppo Lehto kun hän esitteli EPSA-palkintoa Karhunpesällä järjestetyssä matkailun turvallisuuden kansainvälisessä seminaarissa ma 2.12.2013. Ruokaturvallisuuden asiantuntija professori Kevin Kane Salfordin yliopistosta ja Matthieu Hoeberigs Euroopan komission matkailuyksiköstä iloitsivat saadusta EPSA-palkinnosta ja kannustivat mallin levittämiseen muuallekin Eurooppaan.
 
Lapin AMK on nostanut strategiassaan turvallisuusosaamisen yhdeksi neljästä painoalasta. Saatu tunnustus ja sen taustalla tehty mittava alueellinen ja kansallinen kehittämistyö tukevat painoalan kehittämistä ja antavat eväitä monialaiselle turvallisuusosaamisen kasvattamiselle kaikilla osaamisaloilla. Tunnustus lisää alueen ja sen toimijoiden uskottavuutta ja tunnettuutta kansallisesti ja kansainvälisesti.
 
Lue lisää palkinnosta Sisäasiainministeriön sivuilta.   
Lue lisää Lapin matkailun turvallisuustyöstä ja Lapin AMKin strategiasta
 
Lisätietoja:
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)
projektipäällikkö Eija Raasakka
puh. 020 798 5743, eija.raasakka(at)ramk.fi