kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / LapinAMK goes Arctic Design Week
14.2.2014 11:00

LapinAMK goes Arctic Design Week

Tänä vuonna Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat mukana Arctic Design Weekin tapahtumissa.


Arctic Design Lounge

Jo kuudennetta kertaa järjestettävässä Arctic Design Weekissä on aina ollut yhtenä osa-alueena Arctic Design Loungen järjestäminen, jossa kävijät voivat kokoontua keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia pohjoisesta muotoilusta.

Design Loungen sijainti on tänä vuonna Arktikumin aula, ja se on kokonaan opiskelijalähtöisesti suunniteltu ja tuotettu. Työtiimissä on mukana sekä suomalaisia että kansainvälisiä opiskelijoita Innovative Business Services -koulutusohjelmasta, ja he toimivat yhteistyössä ADW:n tuotannon Visual Nordenin ja Arktikumin kanssa. Luvassa Design Loungessa tänä vuonna on mm. paikallisen Treeformin huonekaluja ja muotoiluhenkistä tunnelmaa. 

“Koukussa” -työpaja

Arctic Design Weekin yhtenä osa-alueena on rovaniemeläisten kutsuminen mukaan viikon tapahtumiin. Tänä vuonna IBL -opiskelija Annika Konttaniemi tuottaa “Koukussa” -työpajan, johon kutsutaan paikallisia kokeilemaan omia design -taitojaan paikallisessa kutomossa
TaitoLapissa.

“Koukussa” työpaja lähtee joka päivä käyntiin jonkin uuden virkkaustekniikan ohjauksella, jonka jälkeen sitä voi jäädä työstämään muiden koukkuun jääneiden kanssa. Työpaja on joka päivä 17.2-23.2 ja aikataulu löytyy Design Weekin ohjelmasta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, ja materiaalit oppimiseen löytyvät paikan päältä.

Arctic Stories

Torstaina 20.2. osallistuu kuvataiteen ja akatemiaopiskelijaryhmiä ja muutama yrittäjä Arctic Stories -seminaariin, joka on viikon päätapahtuma. Arctic Stories -seminaarin jälkeen YIE-hanke järjestää Korundissa tiiviin infotilaisuuden hankkeessa järjestettävästä mentoritoiminnasta sekä tulevista tapahtumista. Mentoroitavan kokemuksista kertoo opiskelijamme Aila Mulari. Infotilaisuuteen on tällä hetkellä tulossa noin 80 henkilöä.

Design Show 

Lauantai-illan Design Show -muotinäytöksessä on myös mahdollista bongata koulumme opiskelijoita.

Koko Arctic Design Weekin aikataulua voi tarkastella tästä: http://www.arcticdesignweek.fi/ohjelma/adw.jpg