kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin korkeakouluyhteisö ja Rovaniemen kaupunki liputtavat sateenkaaren väreissä lauantaina 2.7.
1.7.2022 9:00

Lapin korkeakouluyhteisö ja Rovaniemen kaupunki liputtavat sateenkaaren väreissä lauantaina 2.7.

Pride-liputuksella kaupunki ja korkeakouluyhteisö viestivät jokaisen olevan tervetullut ja arvokas sellaisena kuin on.


Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu ja Rovaniemen kaupunki sateenkaariliputtavat monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden kunniaksi vuonna 2022 ensimmäisen kerran yhdessä.
 
- On merkittävää, että Rovaniemellä sateenkaariliput liehuvat tänä vuonna ensi kertaa yhteisesti kaupungin, yliopiston ja ammattikorkeakoulun saloissa. Liputuksella kaupunki haluaa juhlistaa ihmisoikeuksia ja Pride-liikettä. Kaupunkistrategiaamme on kirjattu, että arvostamme yhdenvertaisuutta, kunnioitamme erilaisuutta ja edistämme oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Sateenkaariliputus on symbolisesti tärkeää, jotta kaikki kuntalaiset voivat tuntea olevansa yhdenvertaisia. Pelkkä liputus ei kuitenkaan riitä, vaan arvojen on näyttävä arjessa, niiden eteen on tehtävä töitä ja niitä on puolustettava aktiivisesti, sanoo Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.
 
Kaupunginhallitus päätti kaupungintalon liputuksesta tammikuussa, jolloin se käsitteli sateenkaariliputusta koskevaa valtuustoaloitetta. Myös korkeakouluyhteisön liputuksesta Pride-viikolla päätettiin alkuvuodesta.
 
- Kunnioitamme korkeakouluyhteisömme monimuotoisuutta ja juhlistamme sitä sateenkaariliputuksella. Tärkeintä on kuitenkin, että vaalimme tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta kaikessa toiminnassamme joka päivä, painottaa Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.
 
Lapin yliopiston hallintojohtaja ja tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Ari Konu on samaa mieltä.
 
- Lapin yliopisto on pitkäjänteisessä tasa-arvotyössään sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja ehkäisemään syrjintää. Vastuullisena työnantajana haluamme taata turvallisen opiskelu- ja työympäristön. Yhdenvertaisuuden ohella yhteistyö ja yhteisöllisyys ovat toimintaamme olennaisesti ohjaavia arvoja, jotka toteutuvat keskinäisen kunnioituksen ja arvostuksen ilmapiirissä.
 
Pride-viikkoa vietetään eri puolilla Suomea kesäkuun viimeisellä viikolla. Rovaniemellä sateenkaariliput nostetaan kaupungin ja korkeakouluyhteisön salkoon lauantaina 2.7. Lapin AMKin Kemin ja Tornion toimipisteissä liputetaan Meri-Lapin yhdenvertaisuustapahtuman BorderPriden yhteydessä 27.8.

 

Lisätietoja

Rehtori Riitta Rissanen
p. 040 029 3545Sateenkaarilippu