kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin korkeakoulukonsernin sopimusneuvottelut käytiin tuloksellisesti ja hyvässä hengessä
23.6.2020 16:00

Lapin korkeakoulukonsernin sopimusneuvottelut käytiin tuloksellisesti ja hyvässä hengessä

Yliopiston ja ammattikorkeakoulun arktisen tutkimuksen ja osaamisen profiili vahvistuu.


Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteiset sopimusneuvottelut Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytiin kesäkuun alkupuolella. Neuvottelut sujuivat hyvin ja käytiin saumattomasti Lapin korkeakoulukonsernina.

Neuvotteluissa tarkasteltiin korkeakoulujen kuluvan sopimuskauden toimintaa sekä sovittiin strategiaperusteiset tavoitteet sopimuskaudelle 2021–2024.

Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä visionsa mukaisesti vastuullisen arktisen korkeakouluyhteisön. Korkeakoulujen yhteinen LUC strategia antaa selkeän suunnan tulevaisuuteen ja tukee korkeakoulujen profiilia.

– Strategiset valinnat – globaali arktinen vastuu, tulevaisuuden palvelut ja etäisyyksien hallinta sekä kestävä matkailu – osoittavat profiilia Suomen arktisena tiede- ja taideyliopistona, sanoo yliopiston rehtori Antti Syväjärvi.

– Saimme valintoihimme tuen monella osa-alueella, joista esimerkkeinä arktisen tiedon ja osaamisen palvelukeskus sekä harjoittelukoulun kehittäminen etäoppimisen ja digitaalisten ratkaisujen ytimeksi, Syväjärvi toteaa.

– Lapin korkeayhteisönä uudistamme osaamista alueella sekä tuotamme uutta tutkimustietoa ja ratkaisuja niin elinkeinoelämään kuin kansainväliseen korkeakoulukenttään, toteaa Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

– Sopimusneuvotteluissa kirjatut vahvuudet ja tavoitteet kannustavat meitä vastaamaan globaaleihin haasteisiin sekä vahvistamaan uutta osaamista että työelämälähtöistä TKI-toimintaa, Rissanen jatkaa.

Neuvotteluissa sovittu strategiarahoitus takaa vakaan pohjan strategian toimeenpanoon tulevana sopimuskautena. Strategian toimeenpanossa yhdistyvät yliopiston tiede- ja taideperusteinen osaaminen ja Lapin AMK:n työelämälähtöinen TKI-toiminta ja ammattikorkeakoulutus.

Korkeakoulujen tutkintotavoitteet, mukaan lukien Lapin yliopiston valtakunnallinen tehtävä, on sovittu syksyllä 2019. Kummankin korkeakoulun tutkintotavoitteet kasvoivat sopimuskaudelle 2021–2024. Yliopisto sai esimerkiksi pitkään halutut tohtoritutkintojen tavoitteet kasvuun.

Syksyn 2020 aikana sovitaan korkeakoulujen kansainväistymisen strategiset tavoitteet. Korkeakoulujen yhteinen digivisio etenee myös syksyllä 2020.

 

Lisätietoja:
Rehtori Riitta Rissanen
p. 040 029 3545Uutiskuva OKM neuvottelut.jpg