kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin korkeakoulukonsernin kehittäminen etenee sovitun kehittämisohjelman mukaisesti
5.4.2016 11:00

Lapin korkeakoulukonsernin kehittäminen etenee sovitun kehittämisohjelman mukaisesti

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt kaupunkineuvos Hannes Mannisen selvittämään Lapin korkeakoulujen rakenteellista uudistamista. Selvitys valmistuu toukokuun lopussa.


Tiedotteessaan Opetus- ja kulttuuriministeriö mainitsee Lapin korkeakoulukonsernin olevan edelläkävijä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyössä ja osoittaneen, että korkeakoulujen ja alueen elinvoimaisuutta voidaan tukea muodostamalla korkeakoulujen välisisä vahvoja liittoutumia.

- Lapin ammattikorkeakoulu Oy tervehtii ilolla Hannes Mannisen nimittämistä Lapin korkeakoulujen rakenteellisen uudistamisen ja siihen liittyvän haasteellisen omistajuustilanteen selvitysmieheksi. Uskomme, että hänen johdollaan ja valtiomiesmäisillä näkemyksillään on mahdollista löytää uusia uria korkeakoulukonsernin strategisen yhteistyön syventämiseen ja omistajuuteen liittyvien solmujen avaamiseksi, kertoo Lapin ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Tero Nissinen.

Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto jatkavat yhteistyön syventämisen ja laajentamisen selvitystyötä LUC-kehittämisohjelman 2020 mukaisesti.

Selvitystyö kattaa muun muassa kirjaston ja kieltenopetuksen sekä opiskelijapalveluiden yhteistyön kehittämisen, kansainvälisen toiminnan yhteistyön syventämisen sekä matkailualan ja sosiaalialan instituuttien roolin vahvistamisen. Kehittämissuunnitelma koskee vuosia 2017–2020.

Sisällöllisesti tärkein Lapin korkeakoulukonsernin rakenteellisen kehittämisen selvitystyö koskee korkeakoulujen välisten joustavien opintopolkujen rakentamista niillä aloilla, joilla molemmat korkeakoulut antavat tutkinto-opetusta sekä sivuaineopintotarjontaa toisiaan tukevilla aloilla. Opintopolkujen rakentamisessa tehdään myös valtakunnallista yhteistyötä muiden korkeakoulujen kanssa.

Suunnitelluilla osakekaupoilla ei ole vaikutusta Lapin AMKin perustoimintaan. Ammattikorkeakoulun perustehtävät on määritelty ammattikorkeakoululaissa. Lapin ammattikorkeakoulu järjestää koulutusta valtioneuvoston myöntämän toimiluvan sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.LUC maalari.JPG