kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin ammattikorkeakoulun hallitus hyväksyi toimilupahakemuksen
30.9.2013 7:00

Lapin ammattikorkeakoulun hallitus hyväksyi toimilupahakemuksen
Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus hyväksyi kokouksessaan 26.9. ammattikorkeakoulun toimilupahakemuksen toimivan johdon esityksen mukaisena.

Lapin ammattikorkeakoulun toimilupahakemuksen periaatteena on vahvistaa valittuja vetovoimaisia ja hyvän läpäisyn koulutusohjelmia. Riittävän suuret ryhmäkoot varmistavat opetuksen laadun ja tehokkuuden, opetushenkilöstön asiantuntijuuden säilyttämisen ja kehittämisen sekä mahdollistavat korkeatasoisen TKI-toiminnan.

Vuonna 2013 toteutuvat Opetus- ja kulttuuriministeriön päättämät aloituspaikkaleikkaukset sekä ammattikorkeakoulujen rahoitusmallin muutos aiheuttavat Lapin ammattikorkeakoululle tarpeen toteuttaa 5 miljoonan euron kustannusten leikkauksen vuoden 2015 loppuun mennessä. Tätä tavoitetta ei ole mahdollista saavuttaa ilman toiminnallisia ja rakenteellisia muutoksia. Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa tehty sopimus ohjaa sopimuskauden ajan rahoituksen ja toiminnan määrän ja kohdentumisen. Rahoituksen perusteena olevat alakohtaiset opiskelijamäärät määrittävät kunkin koulutusalan resurssit.

Toimilupahakemuksessa esitetään kolmen pienen koulutusohjelman lakkauttamista ja niiden aloituspaikkojen kohdentamista uudelleen vahvistamaan Kemin kaivosinsinöörikoulutusta ja Tornion liiketalouden ja kuvataiteen koulutusta. Nämä koulutusohjelmat ovat

  • Kulttuuriala, viestinnän koulutusohjelma (Tornio)
  • Tekniikan ja liikenteen ala, tuotantotalouden koulutusohjelma (Kemi) sekä
  • Tekniikan ja liikenteen ala, Degree Program in Information Technology (Rovaniemi)

Lisäksi haettavien koulutusvastuiden listalla oleva luonnonvara-alan agrologikoulutus (Rovaniemi) lakkautetaan, mikäli ministeriö ei myönnä koulutukselle valtakunnallista erityisvastuuta ja -rahoitusta.

Toimilupahakemuksella ei ole vaikutusta alkaneisiin koulutusohjelmiin ja opetukseen. Nykyiset tutkinnot on mahdollista suorittaa loppuun sovitusti.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Martti Lampela
Lapin ammattikorkeakoulu Oy
P. 040 525 0597

Hallituksen puheenjohtaja Tero Nissinen
Lapin ammattikorkeakoulu Oy
P. 040 673 9880

Aiheesta aiemmin:
Lapin ammattikorkeakoulun toimilupahakemus eteneeLapin AMKn perustaminen