kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin ammattikorkeakoulu sai toimiluvan
12.12.2013 15:00

Lapin ammattikorkeakoulu sai toimiluvan

Valtioneuvosto myönsi Lapin ammattikorkeakoululle toistaiseksi voimassa olevan toimiluvan 1.1.2014 alkaen.


Toimiluvan ainoana ehtona on velvollisuus huolehtia siitä, että ennen tämän toimiluvan voimaantuloa opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on oikeus suorittaa opintonsa loppuun Lapin ammattikorkeakoulussa. Tämä koskee myös niitä koulutusvastuita, joita Lapin ammattikorkeakoulu ei hakenut uudessa toimiluvassaan.

Toimiluvan sai 24 ammattikorkeakoulua, joista 21 on osakeyhtiön ja 3 kuntayhtymän ylläpitämää ammattikorkeakoulua.


- Lapille uuden ammattikorkeakoulun toimiluvan saaminen merkitsee uuden aikakauden alkua, kommentoi Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja Martti Lampela.


- Lapissa on kaksi tasavahvaa korkeakoulua. Toinen on tiedeperustainen ja toinen tekee tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Toimiluvan saaminen merkitsee myös ammattikorkeakoulutuksen säilymistä ja kehittämistä koko Lapissa, Lampela jatkaa.


Lapin ammattikorkeakoulun toiminnan käynnistäminen jatkuu maanantaina 16.12. Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytävillä tulosneuvotteluilla. Neuvotteluissa sovitaan uuden ammattikorkeakoulun toiminnallisista tavoitteista ja ministeriön myöntämistä resursseista.


Lisätietoja:


Toimitusjohtaja Martti Lampela


Lapin ammattikorkeakoulu Oy


P. 040 525 0597


Linkit:

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Lapin ammattikorkeakoulun toimilupapäätösLapin AMK Logo