kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Lapin ammattikorkeakoulu mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa.
Oppilaitos tiedottaa
10.10.2022 12:00

Lapin ammattikorkeakoulu mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa.

Lapin AMK on sitoutunut laskemaan kampuskiinteistöjen keskilämpötilaa yhdellä asteella.


Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. Se tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä.

Kampanjan tavoitteena on, että

  • Kaikki suomalaiset tekevät konkreettisia ja nopeasti tehoavia energiansäästötekoja.
  • Sähkön käyttöä rajoitetaan omatoimisesti vuorokauden huippukulutustunneilla – arkisin klo 8-10 ja 16-18 välisenä aikana – siirtämällä sähkölaitteiden käyttöä ja lataamista toiseen ajankohtaan.
  • Energiankulutusta vähennetään kauttaaltaan koko yhteiskunnassa; kodeissa ja taloyhtiöissä, yrityksissä, kunnissa, järjestöissä ja oppilaitoksissa.

Lapin AMK on sitoutunut laskemaan kampuskiinteistöjen keskilämpötilaa yhdellä asteella niissä tiloissa, joissa se toiminnallisesti on mahdollista. Lapin AMKin kampuskiinteistöjen pinta-ala on noin 48 000 m2. Kiinteistöjen lämpötilan laskeminen suunnitellusti yhdellä asteella arvioidaan pienentävän lämmitysenergian kulutusta noin 300 MWh verran. Työtiloissa huomioidaan suositukset riittävistä työskentelylämpötiloista.

Isojen kiinteistöjen energiankulutusta on mahdollista vähentää oikeilla säädöillä ja asetuksilla. Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset.

Osana kampanjaa Lapin AMKin opiskelijakunta Rotko järjestää sähkönsäästövinkkien ideakilpailun ammattikorkeakouluyhteisön jäsenille.

Lisätietoja:
Vastuullisuusjohtaja Hannu Gyldén, p. 040 195 5268
hannu.gylden(at)lapinamk.fiAstetta alemmas kampanjan kuvituskuvaMukana menossa kampanjaleima