kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Vastuullisuus ja kestävä kehitys / Lapin ammattikorkeakoulu mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa.
Lapin AMKin vastuullisuusuutisia

Lapin AMK on sitoutunut laskemaan kampuskiinteistöjen keskilämpötilaa yhdellä asteella.

Astetta alemmas kampanjan kuvituskuva

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. Se tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä.

Kampanjan tavoitteena on, että

  • Kaikki suomalaiset tekevät konkreettisia ja nopeasti tehoavia energiansäästötekoja.
  • Sähkön käyttöä rajoitetaan omatoimisesti vuorokauden huippukulutustunneilla – arkisin klo 8-10 ja 16-18 välisenä aikana – siirtämällä sähkölaitteiden käyttöä ja lataamista toiseen ajankohtaan.
  • Energiankulutusta vähennetään kauttaaltaan koko yhteiskunnassa; kodeissa ja taloyhtiöissä, yrityksissä, kunnissa, järjestöissä ja oppilaitoksissa.

Lapin AMK on sitoutunut laskemaan kampuskiinteistöjen keskilämpötilaa yhdellä asteella niissä tiloissa, joissa se toiminnallisesti on mahdollista. Lapin AMKin kampuskiinteistöjen pinta-ala on noin 48 000 m2. Kiinteistöjen lämpötilan laskeminen suunnitellusti yhdellä asteella arvioidaan pienentävän lämmitysenergian kulutusta noin 300 MWh verran. Työtiloissa huomioidaan suositukset riittävistä työskentelylämpötiloista.

Isojen kiinteistöjen energiankulutusta on mahdollista vähentää oikeilla säädöillä ja asetuksilla. Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset.

Osana kampanjaa Lapin AMKin opiskelijakunta Rotko järjestää sähkönsäästövinkkien ideakilpailun ammattikorkeakouluyhteisön jäsenille.

Lisätietoja:
Vastuullisuusjohtaja Hannu Gyldén, p. 040 195 5268
hannu.gylden(at)lapinamk.fi