kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin ammattikorkeakoulu Oy:lle valittiin uusi hallitus
31.1.2017 16:00

Lapin ammattikorkeakoulu Oy:lle valittiin uusi hallitus

Korkeakoulujen välinen sekä elinkeinoelämän kanssa tehty tiivis yhteistyö vahvistaa Lapin asemaa valtakunnallisesti.


Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 31.1.2017 Kemissä. Yhtiökokous käsitteli ja hyväksyi muuttuneiden omistussuhteiden tuomat muutokset yhtiöjärjestykseen. Samalla yhtiölle valittiin uusi hallitus.

Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Lapin yliopiston hallintojohtaja Markus Aarto. Hallituksen muut jäsenet ovat professori Marja Vaarama (Lapin Yliopisto), professori Kaarina Määttä (Lapin yliopisto), kaupunginjohtaja Esko Lotvonen (Rovaniemen kaupunki), kaupunginvaltuutettu Sari Moisanen (Kemin kaupunki), kaupunginjohtaja Timo Nousiainen (Tornion kaupunki), toimitusjohtaja Timo Rautajoki (Lapin kauppakamari) sekä Lapin AMKin opiskelijajäsen Heikki Lindroos ja henkilöstöjäsen Pasi Laurila.

Yhtiön kotipaikka on Kemi.

Hallituksen puheenjohtaja Markus Aarto toteaa, että Lapin yliopiston pitkä ja hyvä yhteistyö Lapin ammattikorkeakoulun kanssa tiivistyy nyt entisestään.

- Uuden Lapin korkeakoulukonsernin kautta turvataan korkeakoulujen hyvä kehittyminen ja tehokkaat toimintamahdollisuudet. Hallinnon tiivistyminen synnyttää hyötyjä molemmissa organisaatioissa ja yhteisen innovaatio-ohjelman entistä systemaattisempi toteuttaminen parantaa tutkimusedellytyksiä kummassakin korkeakoulussa. Opiskelijoiden valinnanvapaus ja opiskelumahdollisuudet paranevat konserniyhteistyön syventyessä, Aarto kiteyttää tiivistyvän yhteistyön hyödyt.

- Konserniyhteistyössä ja rakenteiden kehittämisessä Lappi on ollut aina edelläkävijä ja nytkin olemme etunenässä kehittämässä entistä parempaa korkeakouluverkkoa Suomeen. Lapissa on aina osattu keskustella isoon ääneen, mutta myös nähdä pidemmälle oman alueen kokonaisetu silmällä pitäen, Aarto painottaa.

Elinkeinoelämän edustajana Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n hallitukseen valittu Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki toteaa, että Lapin kasvunäkymät näyttävät positiivisilta niin matkailun kuin arktisen liiketoiminnan ja investointien osalta.

- Elinkeinoelämän ja korkeakoulujen yhteistyö on keskeistä, jotta voimme reagoida toimintaympäristön muutoksiin oikeilla koulutuksen ja tutkimuksen panostuksilla. Yhteistyö vahvistaa myös Lapin asemaa valtakunnallisesti korkeakoulukentässä, Rautajoki jatkaa.


Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Markus Aarto, p. 040 484 4000Kokousnuija pieni.jpg