kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin TNO-palvelut -projektissa kehitetään maakunnan yhteiset tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelut
30.11.2015 15:00

Lapin TNO-palvelut -projektissa kehitetään maakunnan yhteiset tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelut

Lapissa tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja (TNO-palveluja) toteutetaan verkostoyhteistyönä koulutusorganisaatioissa, TE-palveluissa, työpaikoilla ja muissa toimintaympäristöissä.


Tämän työn tueksi Lapin TNO-palvelut -projektissa kehitetään 2 - 3 yhteistä TNO-palvelutuotetta, joista ainakin yksi voi olla sähköinen palvelu. Palvelut kehitetään yhdessä Lapin TNO-toimijoiden ja henkilöiden kanssa, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. TNO-henkilöstöä koulutetaan palvelutuotteiden käyttöön ja palveluja markkinoidaan niin, että ne tunnetaan ja niitä käytetään projektin päättymisen jälkeen.

Projektissa kehitetään Lapin TNO-toimijoiden verkostoyhteistyötä ja dokumentoidaan toimintaa käsikirjaksi. Yhteisin palveluin ja yhtenäisin toimintatavoin varmistetaan TNO-palveluiden saatavuutta eri puolilla Lappia. Verkostoyhteistyön tueksi ylläpidetään ja kehitetään www.lapintno.fi -sivustoa. Projektissa myös päivitetään maakunnallinen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden strategia, joka suuntaa tulevien vuosien kehittämistyötä.

Tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluilla tuetaan yksilöä tekemään koulutus- ja työuraan liittyviä valintoja elämän eri vaiheissa. Toimivilla TNO-palveluilla siirtymät koulutukseen ja työhön nopeutuvat, koulutuksen keskeyttämiset vähenevät ja yritykset saavat osaavaa työvoimaa.

Projektin päätoteuttajana toimii Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja osatoteuttajia ovat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu. Euroopan sosiaalirahaston ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittaman projektin kustannusarvio on 580 549 €, josta EU-rahoituksen osuus on 80 % ja toteuttajien omarahoitusosuus 20 %. Projekti on jatkoa Menestyjäksi Lapissa I ja II -projekteille ja sen toiminta-aika on 1.7.2015–31.12.2017.

Lisätietoa projektista ja projektin ohjausryhmän kokoonpano.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Mirva Petäjämaa
mirva.petajamaa(ät)lappia.fi, puh. 040 705 3184

Tiedote: Ammattiopisto Lappia

TNO logopalkki valmis.jpg

 

 

 

ESR ja Vipuvoimaa.JPGELY_LA01_Logo___FI_B____RGB.JPG

TNO-logo.jpg