kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin TE-palvelut ja Saamelaisalueen koulutuskeskus mukaan Lapin koulutusneuvonta -palveluun
16.1.2018 12:00

Lapin TE-palvelut ja Saamelaisalueen koulutuskeskus mukaan Lapin koulutusneuvonta -palveluun

Lapin koulutusneuvonta -palvelu vakiintuu. Uusina verkkoneuvojina aloittavat Lapin TE-palvelun ammatinvalintapsykologi ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opinto-ohjaaja.


Asiantuntijoina jatkavat Lappian ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän sekä Lapin ammattikorkeakoulun ja yliopiston edustajat. Palvelun koordinaatiovastuu siirtyy Lapin TE-palveluille.

- Lapin koulutusneuvonnan asiantuntijaverkosto laajenee ja palvelee näin entistä kattavammin lappilaisia erilaisissa työ- ja koulutuskysymyksissä, iloitsee projektipäällikkö Mirva Petäjämaa.

Myös yksikön päällikkö Satu Huikuri Lapin ELY-keskuksesta iloitsee Lapin koulutusneuvonta -palvelusta.

- On hienoa, että Lapin alueen oppilaitokset ja TE-hallinto ovat kehittäneet ja sitoutuneet uudenlaiseen koko maakunnan kattavaan digitaaliseen TNO-palveluun. Valtakunnallisessa mittakaavassa Lapissa on tehty tässä uraa uurtavaa työtä, kun kaikki oppilaitokset ovat tähän sitoutuneet.

Lapin koulutusneuvonta on kaikenikäisille tarkoitettu maksuton verkkopalvelu, joka toimii ns. yhden luukun periaatteella. Palvelun käyttö perustuu nimettömyyteen ja järjestelmään on helppo jättää kysymys. Asiakas saa henkilökohtaisen vastauksen muutaman päivän kuluessa.

- Palvelu sopii nuorille ja aikuisille, työttömille ja työssä oleville; esimerkiksi henkilöille, jotka eivät tiedä, kenen puoleen voisivat asioissaan kääntyä tai joilla ei ole mahdollisuutta käyttää opinto-ohjaajan palveluja. Verkkopalvelu sijaitsee lappilaisessa virtu.fi -palveluportaalissa, josta löytyy myös monia kuntien ja valtion hyvinvointiin liittyviä verkkopalveluita, tähdentää Petäjämaa.

Lisätietoja
Palveluesimies Päivi Kuusela, Nuorten palvelut, Lapin TE-toimisto, paivi.kuusela(ät)te-toimisto.fi, puh. 0295 039 613
Projektipäällikkö Mirva Petäjämaa, Lapin TNO-palvelut, mirva.petajamaa(ät)lappia.fi, puh. 040 705 3184 www.lapintno.fi/lapinkoulutusneuvonta
_________________________________________________________________
Lapin koulutusneuvonnan verkkopalvelu on kehitetty Lapin TNO-palvelut -projektissa yhteistyössä Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa. Projektin päätoteuttajana toimii Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja osatoteuttajia ovat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu. Projekti on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama.Lapin TNO_lintuparvi.jpg