kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin Mittauspäivät- kohtaamispaikka opiskelijoille ja työelämän ammattilaisille
26.3.2018 13:59

Lapin Mittauspäivät- kohtaamispaikka opiskelijoille ja työelämän ammattilaisille

Lapin AMKin maanmittaustekniikan insinööriopiskelijat järjestivät Lapin Mittauspäivät 15.3.2018 klo 10-16 Rantavitikan kampuksella Rovaniemellä. Vuotuinen maanmittausalan ammattilaistapahtuma kokosi jälleen paikalle yrityksiä ja edustajia ympäri Suomen.


Lapin Mittauspäivät toimivat kohtaamispaikkana maanmittausalan yrityksille, työelämän ammattilaisille ja opiskelijoille. Nähtävillä oli uusimpia tuotteita sekä palveluita. Lisäksi luennot tarjosivat ammattiasiaa.

Tapahtuma tarjosi mahdollisuuden verkostoitumiselle ja kontaktien luomiselle, niin opiskelijoille, yrityksille kuin muillekin työelämän ammattilaisille. Mittauspäivillä opiskelijoilla oli tilaisuus kysellä esimerkiksi kesätyöpaikkoja paikalla olleilta yrityksiltä ja yrityksillä puolestaan oli mahdollisuus henkilökohtaisesti rekrytoida opiskelijoita töihin.

- Tapahtuma oli erittäin kiinnostava ja hyödyllinen verkostoitumis- ja työllistymismahdollisuuksien kannalta, kun pääsi keskustelemaan suoraan yrittäjien kanssa, kertovat 3. vuoden maanmittaustekniikan opiskelijat Matias Mokko ja Jukka Isometsä.

kuva 1 mittauspäivät 2018.jpg

Matias Mokko ja Jukka Isometsä edustivat Lapin AMKin ständillä, jossa oli mahdollisuus antaa palautetta Lapin Mittauspäivistä, jonka pohjalta tapahtumaa voitaisiin kehittää jatkossakin.


Oululainen yritys Sitech tuli tapahtumaan esittelemään yrityksen tarjoamaa järjestelmää eli koneohjausta ja intrapuolen teknologiaratkaisuja sekä samalla saamaan myös näkyvyyttä yritykselle. Sitechiä edustamaan tullut myynti -insinöörinä toimiva Samppa Kaivosoja on Lapin AMKin entinen opiskelija. Kaivosoja oli halunnut lähteä tapahtumaan mukaan myös mielenkiinnosta vanhaa opinahjoa kohtaan.


kuva 2 mittauspäivät 2018.jpg

Samppa Kaivosojan ständiltä löytyi peltikaivuri, jonka avulla saadaan demonstroitua, miten heidän tarjoamansa järjestelmä toimii oikeissa olosuhteissa. Ständillä oli myös simulaattori, jossa pystyi ajamaan kaivinkoneella, sekä suunnittelemaan kaivuutyöt.


Maanmittauslaitos oli myös yksi tapahtumassa mukana olleista yrityksistä. Maanmittauslaitoksen edustajat Heli Laaksonen sekä Kari Hautamäki olivat tulleet tapahtumaan esittelemään yrityksen lisäksi Paikkatietoalusta -hanketta, josta pidettiin myös puheenvuoro auditoriossa. Molemmat odottivat innolla muiden yrittäjien kanssa kontaktoitumista sekä muita puheenvuoroja.

- Paikkatietoalusta on iso hanke, joka jossain määrin laittaa uusiksi julkishallinnon paikkatietojen ylläpidon ja tulevaisuudessa myös jakelun. Ja vaikka sitä jo rakennetaan, niin myöhemmin muutaman vuoden kuluttua se lähtee vasta kunnolla pyörimään. Ne jotka nyt opiskelevat maanmittausalaa, niin heille on sitten jo valmistumisen jälkeen tarjolla paremmin ja laadukkaammin saatavilla olevat paikkatiedot, kertoo Heli Laaksonen.


kuva 3 mittauspäivät 2018.jpg

Heli Laaksonen oli tullut esittelemään Maanmittauslaitosta ja Paikkatieto -hanketta Pasilasta, kun taas Kari Hautamäki oli tullut samoissa tehtävissä Seinäjoelta. Heidän toiveenaan oli saada paljon keskusteluyhteyksiä opiskelijoiden, sekä yrittäjien kanssa.

kuva 4 mittauspäivät 2018.png

Mitta Oy pitämässä puheenvuoroa. Lapin Mittauspäivillä oli tapahtuman aikana mahdollisuus käydä kuuntelemassa eri asiantuntijoiden puheenvuoroja auditoriossa muun tapahtuman ohella.


Tapahtuman messuemäntänä ja -isäntänä toimivat Jenni Marjeta ja Janne Matilainen jo kolmatta kertaa vastaavan opettajan Sami Porsangerin kanssa. Lapin AMKin ständillä toimi aktiivisesti eri vuosikurssien maanmittausopiskelijoita ja tapahtuman juonnosta vastasi Teppo Kuusela.
Lapin Mittauspäivien suunnittelu alkoi jo vuoden 2017 puolella keräämällä halukkaita mukaan järjestelyihin. Tapahtumaan oli kutsuttu mukaan suuria alan toimijoita, jotka ovat olleet aikaisemminkin tapahtumassa mukana, lisäksi mukana oli uusia- ja pienempiä alan yrityksiä.

- Lapin Mittauspäivistä jäi hyvä mieli. Tilaisuus onnistui odotusten mukaisesti ja opin jälleen hieman uutta tapahtuman järjestämisestä. Parasta tapahtumassa on helppo lähestyttävyys, niin opiskelijoiden, kuin työelämän ammattilaistenkin välillä. Toivottavasti pääsen jonain vuonna osallistumaan tapahtumaan myös vieraana, jolloin minulla olisi järjestelyiden sijaan aikaa myös nauttia tapahtumasta. Toivon myös, että nuoremmat opiskelijat jatkaisivat Lapin mittauspäivien järjestämistä ja kehittämistä. Tapahtuma on suosittu ja mielenkiintoinen, enkä toivoisi sen hiipuvan vanhempien opiskelijoiden poistuessa opinahjostaan, kertoo Janne Matilainen.

- Tapahtumasta jäi todella positiivinen kuva itselleni. Kolmas vuosi mukana Lapin mittauspäivien järjestelyissä oli taas kokemuksen arvoinen. Sain luotua kontakteja uusien yritysten kanssa sekä työtarjouksia. Itselleni tämä oli opiskelijana viimeinen kerta olla mukana järjestämässä näin mahtavaa tapahtumaa, joka tarjoaa työelämään verkostoitumista. Monet luennot olivat todella mielenkiintoisia sekä käydyt keskustelut eri yrittäjien kanssa ständeillä. Positiivista palautetta on myös aina mukava saada, kertoo Jenni Marjeta.
kuva 5 mittauspäivät 2018.jpg

Janne Matilainen (vas.) ja Jenni Marjeta (oik.) ​