kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK:lle kahden vuoden puheenjohtajuus Geronomikoulutusverkostossa
13.11.2015 15:00

Lapin AMK:lle kahden vuoden puheenjohtajuus Geronomikoulutusverkostossa

Geronomit ovat uudehko sote-alan ammattiryhmä, erityisesti Pohjois-Suomessa.


Lapin AMK toimi isäntänä geronomikoulutusta järjestävien ammattikorkeakoulujen verkostotapaamisessa 5-6.11.2015. Geronomikoulutusta järjestää Lapin ammattikorkeakoulun lisäksi Satakunnan AMK, Metropolia AMK, Kymenlaakson AMK ja Seinäjoen AMK.

Pisimpään koulutusta on järjestänyt Seinäjoki, runsaat 20 vuotta. Geronomikoulutuksen vetovoima on kasvanut Lapissa ja suunta on samankaltainen myös muualla. Erityisesti monimuotokoulutus on vetovoimainen.

Verkostotapaamiseen osallistujat saivat onnekkaan ajallisen sattuman ansiosta käsiinsä uuden Geronomi-lehden ensinumeron, josta iloitaan aidosti.

- Lehti lisää ammatin tunnettavuutta ja edistää ikäihmisen hyvinvointiin liittyvän osaamisen leviämistä, kertoo koulutusvastaava Eija Jumisko Lapin AMKista. Toivon, että myös meidän opiskelijamme innostuvat kirjoittamaan lehteen artikkeleita kehittämistehtävistään ja opinnäytetöistään.

Lehdessä on myös kirjoitus Lapin AMKin geronomikoulutuksesta.

Suurin osa osallistui verkostotapaamiseen etäyhteyden kautta, minkä järjestämisestä ammattikorkeakoulu sai erityiskiitosta. Tapaamisessa käytiin läpi muun muassa Sote-uudistusta ja ikäihmisten palveluita sekä geronomien kompetenssivaatimuksia.

Tapaamisen päätteeksi sovittiin, että Lapin AMK toimii seuraavat kaksi vuotta verkoston puheenjohtajana.Geronomit länskällä.jpg

Joukko kemiläisiä vanhuksia ja vanhustyön opiskelijoita ideoi, toteutti ja lahjoitti viime kevättalvella Länsi-Pohjan keskussairaalan lastenosastolle Tarinatuolin.