kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Lapin AMKin vetovoima säilyi vakaana
Uutiset
28.3.2024 10:00

Lapin AMKin vetovoima säilyi vakaana

Monimuoto- ja verkko-opinnot kiinnostavat hakijoita kevään toisessa yhteishaussa.


Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi 27.3. Lapin ammattikorkeakoulusta haussa oli mukana 17 AMK-koulutusta sekä kuusi YAMK-koulutusta. Kaikkiaan ensi syksynä Lapin AMKissa aloittaa opintonsa 1054 opiskelijaa.

Lapin AMKin koulutus valittiin hakulomakkeelle 9724 kertaa, mikä on noin 3 % vähemmän kuin kevään 2023 vastaavassa yhteishaussa. Tässä yhteishaussa Lapin AMKista oli mukana osin eri koulutukset kuin keväällä 2023, joten luvut eivät ole aivan vertailukelpoiset. Ensimmäiseksi hakutoiveeksi jonkin Lapin AMKin koulutuksista merkitsi reilut 2750 hakijaa, mikä on keskimäärin 2,6 hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Yhä useampi opiskelija valitsee monimuoto- tai verkko-opinnot, mikä mahdollistaa opiskelun työn ohessa ja myös toiselta paikkakunnalta. Lapin ammattikorkeakoulussa on panostettu opintojen mahdollistamiseen erilaisissa elämäntilanteissa ja kehitetty systemaattisesti opiskelijoiden ohjausta ja neuvontaa. Opintojen suunnittelu ja ohjaus -kysymysryhmässä Lapin AMKin saama opiskelijapalaute oli vuonna 2023 ammattikorkeakoulujen parasta.

Eniten hakemuksia jätettiin tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutukseen, jossa yhtä aloituspaikkaa kohden oli 29,4 hakijaa. Tekniikan alan koulutuksista suosittuja olivat myös maanmittaustekniikan koulutus (12,1 hakijaa aloituspaikkaa kohden) sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin koulutus (9,3 hakijaa aloituspaikkaa kohden). Hakijoita kiinnostivat myös verkko-opintoina järjestettävät liiketalouden tradenomikoulutus (24,4 hakijaa aloituspaikkaa kohden) ja tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus (15,2 hakijaa aloituspaikkaa kohden) sekä monimuoto-opintoina toteutettava sosionomikoulutus (9,6 hakijaa aloituspaikkaa kohden).

Lapin ammattikorkeakoulun laajan ja monialaisen koulutustarjonnan kiinnostaminen hakijoita ilahduttaa rehtori Riitta Rissasta.

-. Koulutuksemme tukevat pohjoisen elinvoimaa ja vastaavat Lapin työ- ja elinkeinoelämän osaajapulaan useilla eri aloilla sekä mahdollistavat työn ja korkeakouluopiskelun yhdistämisen, toteaa Rissanen.


YAMK-koulutukset kiinnostavat hakijoita kehittämään asiantuntijaosaamistaan

Lapin AMKin ylempään AMK-tutkintoon johtavat koulutukset mahdollistavat opintojen muotoilun opiskelijan oma osaamistarve huomioiden. Jo työelämässä oleville, korkeakoulututkinnon suorittaneille suunnatut YAMK-koulutukset kiinnostavat hakijoita kasvavassa määrin.
Lapin AMKin YAMK-koulutus merkittiin hakulomakkeelle lähes 2300 kertaa. Suosituimpia olivat monialaiset Tiedolla johtamisen asiantuntijan YAMK-koulutus (18,7 hakijaa aloituspaikkaa kohden) ja Digiajan palvelujohtajan YAMK-koulutus (15,5 hakijaa aloituspaikkaa kohden). Myös uusi, erityisesti hyvinvointialueille suunnattu Uudistuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden johtamisen asiantuntijan YAMK-koulutus (9,0 hakijaa aloituspaikkaa kohden) sekä toista kertaa haussa mukana ollut Riskienhallinnan ja vastuullisen liiketoiminnan YAMK-koulutus (14,0 hakijaa aloituspaikkaa kohden) kiinnostivat hakijoita.


Opiskelijavalinnat ja AMK-valintakoe

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.5.

Hakijat, jotka eivät tule valituksi todistusvalinnalla, osallistuvat lähikokeena järjestettävään AMK-valintakokeeseen. Todistusvalinnan kautta valituksi tulevien ei tarvitse osallistua valintakokeeseen.

Lisätietoja AMK-valintakokeesta: https://www.lapinamk.fi/fi/Valintakokeet
Lisätietoa opiskelijavalinnoista: www.ammattikorkeakouluun.fi

Ylempien AMK-tutkintojen tarkat valintakoetiedot löytyvät Opintopolku.fi -palvelusta.

Opetushallituksen tiedote kevään 2. yhteishausta


Lisätietoa Lapin AMKin yhteishaun tuloksista:
Rehtori Riitta Rissanen, p. 040 029 3545Kolme opiskelijaa rennosti säkkituoleissa katsovat puhelinta