kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMKin uusi lukuvuosi käynnistyy elokuussa sekä kampuksilla että etänä
12.6.2020 17:00

Lapin AMKin uusi lukuvuosi käynnistyy elokuussa sekä kampuksilla että etänä

Kampuksilla järjestetään ensisijaisesti aloittavien opiskelijoiden opinnot sekä laboratorio- ja simulaatioympäristöjä hyödyntävät opinnot.


Turvallinen kampustyöskentely edellyttää, että osa henkilöstöstä ja opiskelijoista työskentelee ja opiskelee etänä.

Kampustyöskentelyssä jokaisen tulee noudattaa ehdottomasti viranomaisten antamia rajoituksia ja ohjeistuksia siten, ettei opiskelijoiden ja henkilöstön terveys ja turvallisuus missään tilanteessa vaarannu. Sairaana tai hengitystieoireisena ei edelleenkään saa tulla kampuksille.

Seuraamme yleistä koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistusta. Haluamme varautumistoimenpiteillämme ehkäistä koronaviruksen leviämistä sekä turvata opiskelijoiden ja henkilöstön terveyden.

Opetus ja TKI-toiminta

Opetus, ohjaus ja tukipalvelut järjestetään siten, että opiskelijoiden opinnot etenevät suunnitelmien mukaisesti ja opiskelijat valmistuvat ajallaan.

Kampustilojen opetuskäytössä priorisoidaan aloittavia opiskelijoita. Orientaatioviikot kampuksilla toteutetaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset huomioiden. Isoille ryhmille suunnatut perehdytykset ja luennot toteutetaan verkossa. Opetusjärjestelyt ja kampuspäivät toteutuksessa huomioidaan turvallisuusohjeet ja kampuksilla olevien opiskelijoiden määrä päivittäin.

Kampustilojen käytössä etusijalla ovat lisäksi sellaiset opinnot ja harjoittelut, jotka edellyttävät kampuksen oppimisympäristöjen käyttöä (laboratorio- ja simulaatio-opetus), sekä sellaiset opinnot, joita on mahdoton tai kohtuuttoman vaikea järjestää etäopintoina. Jatkavien opiskelijoiden opinnot järjestetään muilta osin pääsääntöisesti etäopintoina.

Lapin AMK vastaanottaa kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita. Kansainväliset koulutukset aloittavat pääsääntöisesti etäopetuksena. Ennen opintojen alkua maahan tultaessa noudatetaan 2 viikon omaehtoista karanteenia ja tänä aikana opinnot tehdään etäopintoina.

Kampuksilla tapahtuvaa opiskelua koskevat käytännön ohjeet päivittyvät elokuun alussa. Turvallisessa toiminnassa tullaan huomioimaan mm. ruokailujärjestelyt.

Kehittämisympäristöjä hyödyntävä TKI-toiminta voi palata kampuksille turvallisuusohjeet huomioiden.

Työskentely kampuksilla

Kampuksella tilojen käytössä huomioidaan voimassa oleva kokoontumisrajoitus (50 henkilöä 1.6. alkaen), riittävä turvaetäisyys sekä huolellinen hygienia. (THL:n ohjeistus)

Esimiehellä on aina oltava tieto kampuksella kulloinkin työskentelevistä henkilöistä. Tätä tietoa tarvitaan mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi.

Kampuksilla työskennellään lähtökohtaisesti omalla työpisteellä, ellei työn tekeminen muuta vaadi.

Riskiryhmiin kuuluvien suositellaan jatkavan etätyöskentelyä.

Matkustaminen, kokoukset ja tilaisuudet

Kokoukset ja vierailut järjestetään ensisijaisesti etäyhteyksiä käyttäen. Kasvokkain tapaamisissa tulee huomioida kokoontumisrajoitukset, turvalliset etäisyydet ja hygienia. Tapaamiset kasvokkain suositellaan pitämään lyhyinä.

Kokoontumisia koskevissa rajoituksissa noudatetaan kansallisia suosituksia. Tämän mukaisesti kokoontumista vaativia tilaisuuksia rajataan toistaiseksi 50 henkilöön. Suuremmat tilaisuudet järjestetään osin etäyhteyksin ja huomioiden paikan päällä osallistuvia koskeva kokoontumisrajoitus.

Kirjasto

Kirjasto avaa ovensa, ja noutolainausta tarjotaan jatkossa vain riskiryhmiin kuuluville asiakkaille. Asiointi kirjastossa tapahtuu vain kirjastojen aukioloaikana. Kussakin kirjaston erillisessä tilassa saa samanaikaisesti olla enintään 50 henkilöä.

Tarkemmat ohjeet kirjaston aukioloajoista ja käytöstä löytyvät Lapin korkeakoulukirjaston sivuilta.

 

Katso myös: koronainfo-sivu opiskelijoilleUutiskuva opinnot syksy 2020.jpg