kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMKin sosiaali- ja terveysalan opinnot houkuttelivat hakijoita syksyn yhteishaussa
23.9.2016 11:31

Lapin AMKin sosiaali- ja terveysalan opinnot houkuttelivat hakijoita syksyn yhteishaussa

Lapin ammattikorkeakoulussa on aloituspaikkoja ensi tammikuussa alkaviin koulutuksiin 238 uudelle opiskelijalle. Syksyn yhteishaussa opiskelupaikka irtoaa yhdelle hakijalle kuudesta.


Lapin AMK merkittiin hakutoiveeksi korkeakoulujen syksyn yhteishaussa 1 594 kertaa. Eri henkilöitä on hakijoissa 1174. Ero selittyy sillä että jotkut hakijat ovat valinneet yhteishakulomakkeeseen useamman kuin yhden koulutuksen Lapin AMKin tarjonnasta.

Lapin AMKin yhteishaussa sosiaali- ja terveysalalta oli mukana Kemissä ja Rovaniemellä järjestettävä sairaanhoitajan koulutusohjelma sekä Kemissä järjestettävä sosionomin koulutusohjelma. Liiketalouden koulutusohjelma oli mukana Rovaniemellä ja Torniossa sekä tietojenkäsittely Torniossa. Suurimmassa osassa tammikuun ryhmistä opetus on monimuoto-opetusta, joka mahdollistaa opiskelun työn ohessa. Uusia päätoimisia päiväopiskelijoita otetaan syksyn valinnassa vain sairaanhoitajan koulutusohjelmaan Kemiin.

Hakijoista on naisia peräti 79 prosenttia. Naisten poikkeuksellisen suurta osuutta selittää se, että erityisesti sosiaali- ja terveysala on naisten suosiossa. Miehet ovat tämän syksyn haussa viime syksyn tapaan enemmistönä vain tietojenkäsittelyn koulutukseen hakeneiden joukossa.

Suosituimmat koulutusohjelmat olivat Rovaniemellä ja Kemissä käynnistyvät sairaanhoitajien monimuotokoulutukset, jotka yhteensä merkittiin hakutoiveeksi 547 kertaa, sekä Kemissä käynnistyvä sosionomin monimuotokoulutus, joka merkittiin hakutoiveeksi 455 kertaa.


Syksyn yhteishaun tarjonta vaihtelee vuosittain

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku päättyi 21. syyskuuta.

Hakuun osallistui kaikkiaan 26 900 hakijaa, mikä on 5 prosenttia vähemmän kuin viime syksyn yhteishaussa. Ensikertalaisia hakijoista oli noin 21 500. Eniten hakijoita (65 % kaikista hakijoista) oli myös tänä vuonna ammattikorkeakoulujen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle. Syksyn haussa mukana olevien koulutusten tarjonta vaihtelee, joten hakijamäärät vaihtelevat sen mukaan miten paljon ja miten suosittuja koulutuksia on minäkin vuonna tarjolla.

Hakukohteita syksyn yhteishaussa oli mukana koko maassa noin 200. Aloituspaikkoja korkeakouluissa on tarjolla noin 6 000, joista ensikertalaisille korkeakoulut olivat varanneet noin puolet.


Opiskelijavalinta käynnistyy

Seuraavassa vaiheessa, 20.10. alkaen, Lapin ammattikorkeakoulu lähettää hakijoille kutsut valintakokeisiin, joita järjestetään 28. lokakuuta sekä 2. ja 3. marraskuuta.

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 25.11. ja opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 9.12. klo 15 mennessä, mikäli mielivät aloittaa opinnot tammikuussa.

Lisätietoja:
vararehtori Reijo Tolppi
040 537 5815

Syksyn yhteishaun koulutukset ja valintainfoYhteishaku tiedote kuva.jpg