kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMKin osaamiselle on valtakunnallista kysyntää
28.1.2014 8:00

Lapin AMKin osaamiselle on valtakunnallista kysyntää

TKI-osaajavalmennus on valtakunnallinen Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke. Tavoitteena on parantaa ammattikorkeakoulujen kykyä tehdä aidosti kysyntä- ja käyttäjälähtöistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyötä (TKI). Ammattikorkeakoulujen TKI-osaajat ja muut asiantuntijat kokoontuivat Haaga-Heliaan 15. – 16.1. suunnittelemaan uutta TKI-osaajan valmennusohjelmaa.


Lapin AMK koordinoi valmennuksen sisältöjä. Sisältökoordinaattorina toimii Sirkka Saranki-Rantakokko. Muita hankkeen toteuttajia ovat Helena Kangastie, Kaj Kostiander ja Janne Hirvonen. Haaga-Helia AMK vastaa hankkeen kokonaishallinnoinnista. 

Ammattikorkeakouluissa osallistuu vuosittain yli 6000 henkilöä TKI-toimintaan. Kaikki ammattikorkeakoulut ovat sitoutuneet hankkeeseen. Valmennuksen tarve on suuri, sillä vastaavaa valmennusohjelmaa ei ole aiemmin ollut.

Valmennusohjelma käynnistyy maaliskuussa ja jokainen ammattikorkeakoulu valitsee 1 – 2 osallistujaa pilottiin. Ohjelman laajuus on 30 op, ja koulutus tapahtuu moduloituna monimuoto-opetuksena.

Ensimmäinen valmennus kestää vuoden 2014 loppuun ja tämän jälkeen käynnistyy toinen vaihe. Hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, jolla TKI-osaamista voidaan vahvistaa koko ammattikorkeakoulusektorilla pitkäjänteisesti.

Ohjelmaan haku on käynnistynyt 28.1.


Lisätiedot:
Tutkimus- ja kehittämisjohtaja Eero Pekkarinen, puh. 0400 69 0966

Kuva: Sanna Leporanta/ HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, viestintä- ja markkinointipalvelutKostiander ja Hirvonen

Suunnittelutyöpajan vetivät Kaj Kostiander ja Janne Hirvonen Lapin AMKista.