kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMKin koulutukset vastaavat opiskelijan ja työelämän tarpeisiin
28.1.2020 8:26

Lapin AMKin koulutukset vastaavat opiskelijan ja työelämän tarpeisiin

AMK-tutkinto-opintoja kehitetään joustamaan opiskelijan tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan.


Tämän kevään yhteishaussa on tarjolla AMK-tutkintoon tähtääviä koulutuksia, joka antavat opiskelijalle aiempaa enemmän vapautta valita miten, missä ja milloin opiskelee.

– Työelämän ja opiskelijoiden tarpeet muuttuvat koko ajan, eivätkä nykyiset koulutuksen toteutusmallit jatkossa enää toimi kaikilla aloilla. Siksi on tärkeää kehittää uusia toteutusmuotoja, Lapin ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö Anu Pruikkonen perustelee.

Muutos näkyy aiempaa useammassa koulutuksessa siirtymisenä yhteen hakukohteeseen Opintopolussa. Kun aiemmin valittavissa oli erikseen päivä- ja monimuotototeutus, jatkossa tietyissä koulutuksissa on tarjolla vain monimuotototeutus. Opiskelutavasta ja opintojen toteutuksesta kerrotaan tarkemmin kunkin koulutuksen kohdalla Opintopolussa. Tarjolla on myös kokonaan verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia.

Esimerkiksi Rovaniemen hoitotyön koulutuksen monimuotototeutuksessa opiskelija voi valita opintojaksoittain, miten opiskelee. Opiskelijalle on tarjolla vähintään kaksi vaihtoehtoista opiskelutapaa, joista toisessa opiskelu tapahtuu enemmän kampuksella ja toisessa enemmän paikasta riippumatta verkossa. Valinnan voi tehdä omien tarpeiden ja elämäntilanteiden mukaan.

- Hoitotyön taitojen oppiminen edellyttää tiettyjen opintojaksojen osalta muutamia yhteisiä opiskelupäiviä kampuksella, jolloin hyödynnämme aitoja tilanteita mallintavaa simulaatioympäristöä. Lähtökohtaisesti opiskelija voi itse vaikuttaa pitkälti opiskelupaikkaansa, -aikaansa ja -tapaansa, hoitotyön koulutuksen osaamispäällikkö Marika Kunnari painottaa.

Konetekniikan koulutuksessa opinnot tulevat sisältämään runsaasti verkossa itsenäisesti tai ohjatusti suoritettavia opintojaksoja.  Kampuksella tapahtuvassa opiskelussa painopiste on käytännön tehtävissä, kuten ryhmätöissä, projekteissa tai laboratorioharjoituksissa. Päätoimisesti opiskeleville opintoja järjestetään verkko-opintojen lisäksi myös arkisin päiväsaikaan.

- Työelämässä mukana olevat opiskelijat osallistuvat kampuksella opetukseen erikseen määriteltyinä ajankohtina, kertoo konetekniikan koulutuksen osaamispäällikkö Lauri Kantola.

Uusi malli otetaan jo tässä yhteishaussa käyttöön hoitotyön ja matkailun koulutuksissa Rovaniemellä ja kone- ja sähköinsinöörikoulutuksissa Kemissä.

Uutta on myös, että liiketalouden ja tietojenkäsittelyn tradenomikoulutukset on mahdollista suorittaa kokonaan verkko-opintoina.

Haussa nyt

* Kevään yhteishaussa 18.3.-1.4 haetaan syksyllä 2020 alkaviin opintoihin.

* Lapin AMKissa haussa on 17 AMK-tutkintoon tähtäävää koulutusta.

* Valinnanvaraa on hoito- ja terveydenhoitoalasta, matkailusta ja tekniikan aloista aina liikunta- ja vapaa-ajankoulutuksiin asti. Liiketaloutta ja tietojenkäsittelyä voi opiskella verkko-opintoina.

* Vuonna 2021 alkavaksi on valmisteilla fysioterapiaopintojen monimuotototeutus ja sosionomikoulutuksen verkkototeutus.

* Kevään yhteishaussa ovat mukana myös suomenkieliset YAMK-koulutukset.

Lisätietoja kehittämispäällikkö Anu Pruikkonen, puh. 040 556 4632. 

 Monimuoto WEB.jpg

Opintojen paikka ja aika ovat enemmän opiskelijan itsensä päätettävissä.Verkko-opinnot WEB.jpg

Uuden konseptin mukaisissa monimuotototeutuksissa opinnot tapahtuvat sekä kampuksella että verkossa sisältäen sekä ohjatusti että itsenäisesti suoritettavia opintojaksoja.