kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Lapin AMKin koronaohjeistus päivitetty
Oppilaitos tiedottaa
8.10.2020 8:00

Lapin AMKin koronaohjeistus päivitetty

Suu-nenäsuojan käyttöä kampuksella suositellaan. Jos epäilet altistuneesi koronatartunnalle, pysyttele kotona.


Lapin AMKin toiminta-alueella koronatapausten määrä on kasvanut. Mikäli työntekijä tai opiskelija epäilee altistuneensa koronalle, on syytä varotoimenpiteenä jäädä etätöihin tai etäopintoihin. Terveydenhoitoviranomaiset ottavat yhteyttä tartuntaketjuissa tunnistettuihin altistuneisiin.

Jos oireita ilmenee, tulee mennä koronatestiin. Testitulosta odotellessa pysytellään etätöissä ja etäopinnoissa. Flunssaoireisena ei saa tulla kampukselle, vaikka testitulos olisi negatiivinen.

Suu-nenäsuojan käyttöä suositellaan liikuttaessa kampuksella yhteisissä tiloissa. Suu-nenäsuojia on saatavilla pääovien yhteydessä sekä kiinteistömestareilta. Huolehdi suojan asianmukaisesta hävittämisestä käytön jälkeen. Voit halutessasi käyttää myös omaa suu-nenäsuojaa.

THL:n suositus ja ohjeet suojan käytöstä

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Seuraa ohjeita sivulla www.lapinamk.fi/koronavirus

Lapin AMKin valmiusryhmä seuraa koronatilanteen kehittymistä aktiivisesti yhteistyössä alueen terveysviranomaisten kanssa.

Lisätietoja
turvallisuus@lapinamk.fi