kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMKin ja Lapin yliopiston yhteinen hanke ”Maahanmuuttajien korkeakoulutus – tie tutkintoon” jatkaa toimiaan
19.8.2015 8:00

Lapin AMKin ja Lapin yliopiston yhteinen hanke ”Maahanmuuttajien korkeakoulutus – tie tutkintoon” jatkaa toimiaan

Lapin AMKin ja Lapin yliopiston yhteinen hanke ”Maahanmuuttajien korkeakoulutus – tie tutkintoon” jatkui täydellä teholla Lapin AMKin Rantavitikan toimipisteessä. Paikalla oli joukko iloisia ja innokkaita opiskelijoita. Yksi heistä on Vita Kosonen.


Lapin AMKin ja Lapin yliopiston yhteinen hanke ”Maahanmuuttajien korkeakoulutus – tie tutkintoon” jatkaa toimiaan Lapin AMKin Jokiväylän kampuksella. Paikalla oli joukko iloisia ja innokkaita opiskelijoita. Yksi heistä on Vita Kosonen.

”Olen suorittanut Murmanskin yliopistossa sosiaalipedagogin ja psykologian tutkinnot. Nuo tutkinnot eivät kuitenkaan ole päteviä Suomessa. Koen että tämän maahanmuuttajien korkeakoulututkinto hanke tulee auttamaan minua huomattavasti työllistymisessä. Minun haaveena on työskennellä tulevaisuudessa sosiaalialalla, asemassa missä voin vaikuttaa. Minulla on suuri halu auttaa muita ja varsinkin maahanmuuttajien joukossa on paljon ihmisiä, jotka eivät yksinkertaisesti tiedä tarpeeksi hyvin heidän oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan. Monet maahanmuuttajat eivät tunne tarpeeksi hyvin suomen lakia ja yleisiä käytäntöjä. Tämän vuoksi haluaisin työskennellä alalla missä voisin vaikuttaa ja tuoda näkemyksiä asioista mitä olen itse maahanmuuttajana kokenut”, Vita kertoo. Vita itse on asunut Suomessa jo viisi vuotta.

Maahanmuuttajien korkeakoulutus – tie tutkintoon -hankkeen myötä voi suorittaa korkeakoulututkintoon tähtääviä opintoja avoimessa yliopistossa tai avoimessa ammattikorkeakoulussa. Hakijoilla koulutukseen ei ole ikä- tai koulutustaustavaatimuksia. Koulutus on myös opiskelijalle maksutonta. Noin 2,5-vuotisen koulutuksen kautta opiskelijat saavat hakukelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen suoritettuaan joko 60 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja tai 85 opintopistettä yliopisto-opintoja. Hakukriteereinä on suomen kielen taito, valmiudet ja motivaatio itsenäiseen opiskeluun ja tietotekniset taidot.

Lapin yliopiston amanuenssi- Anne Kautto painotti että kaikki on mahdollista yhtälailla myös maahanmuuttajille jos vaan asettaa itselleen tavoitteita ja on valmis ponnistelemaan niiden eteen.

Maahanmuuttajat ovat usein hyvin koulutettuja omassa maassaan mutta heidän tutkintonsa eivät ole päteviä Suomessa. Useilla heistä on myös paljon työkokemusta. Tämä hanke antaa mahdollisuuden maahanmuuttajille saada myös Suomessa pätevä korkeakoulututkinto. Hanke myös auttaa parantamaan Lapin alueella asuvien maahanmuuttajien koulutustasoa sekä alueelle kiinnittymistä.

Lisätietoja:

Jonna Löf, suunnittelija, projektipäällikkö p. 040 708 0724

Irmeli Kari-Björkbacka, koulutuspäällikkö, p. 040 484 4197

Hankkeen rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (ESR).
Hanketta toteuttavat yhteistyössä Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu

IMG_2564.JPG

Vita Kosonen kuvassa oikealla.