kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMKin ja Lapin yliopiston hallitusten yhteiskokouksen päätöksiä
30.10.2020 10:00

Lapin AMKin ja Lapin yliopiston hallitusten yhteiskokouksen päätöksiä

Lapin korkeakoulut päättivät yhteisten hallinto- ja tukipalveluiden organisointiin liittyvästä liikkeenluovutuksesta sekä matkailun työelämäprofessorin rekrytoinnista.


Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun hallitukset päättivät 20.10.2020 pidetyssä yhteiskokouksessaan yhteisten hallinto- ja tukipalveluiden liikkeenluovutuksesta. Noin 90 Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n työntekijää siirtyy 1.1.2021 liikkeenluovutuksella vanhoina työntekijöinä Lapin yliopiston palvelukseen. Uusia Lapin korkeakoulujen yhteisiä tuki- ja hallintopalveluja johdetaan keskitetysti, mutta palvelut tuotetaan hajautetusti ja tarvelähtöisesti Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa.

Hallitusten yhteiskokouksessa käsiteltiin myös korkeakoulujen toimia matkailuelinkeinon tukemiseksi. Hallitukset päättivät Lapin korkeakoulujen yhteisen matkailun työelämäprofessorin rekrytoinnin käynnistämisestä. Työelämäprofessuurilla vahvistetaan Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) työelämäosaamista sekä matkailupalveluiden uusiutumista tukevaa TKI-toimintaa.

Lisätietoja

Antti Syväjärvi
Rehtori, Lapin yliopisto
Hallituksen puheenjohtaja, Lapin ammattikorkeakoulu Oy
p. 040 060 6244

Riitta Rissanen
Rehtori, Lapin ammattikorkeakoulu
p. 040 029 3545


Lapin AMK ja LaY logot.jpg