kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMKin hoitotyön opinnoissa uudenlainen järjestöharjoittelu
15.9.2020 14:13

Lapin AMKin hoitotyön opinnoissa uudenlainen järjestöharjoittelu

Jatkossa hoitotyön opiskelijat suorittavat osan harjoitteluistaan sosiaali- ja terveysalan järjestöissä.


Tämä 80 tuntia kestävä harjoittelujakso edesauttaa opiskelijoiden työllistymistä uusiin toimintaympäristöihin sekä antaa lisätukea ja apua järjestöille. ”Kentällä on paljon avuntarvitsijoita ja tämä on innoittanut katsomaan uusin silmin hoitotyön harjoitteluympäristöjä", kertoo osaamispäällikkö Marika Kunnari Lapin AMKista.

Harjoittelun sisältö vaihtelee järjestöittäin ja harjoittelun voi jakaa toisen opiskeluvuoden ajalle sen mukaan, milloin järjestöissä kaivataan lisäkäsiä esim. alan tapahtumissa ja asiakastapaamisissa. Tämä antaa opiskelijoille kokonaisvaltaisemman näkökulman järjestökentästä ja auttaa heitä valmistumisen jälkeen omassa työssään ohjaamaan asiakkaita erilaisten palvelujen ja toimintojen pariin.

Harjoitteluun osallistujat saavat peruskoulutuksen vapaaehtoistyöhön. ”Harjoittelu antaa toivottavasti sytykkeen toimia vapaaehtoisena jatkossakin”, kertoo Kunnari. Samaa mieltä on myös osaamispäällikkö Hannele Kauppila kertoessaan, että Kemin kampuksen ensimmäiset hoitotyön opiskelijat suorittavat järjestöharjoittelun tänä syksynä. ”Jo nyt näyttää, että tälle harjoittelulle on tilausta”, jatkaa Kauppila.

Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:n ja Lapin yliopiston kanssa yhteiskuntavastuun näkökulmasta yhdessä ideoitu järjestöharjoittelu saa virallisen startin perjantaina 18.9. klo 12-14.00 Pestuumarkkinoilla. Markkinat on tarkoitettu kohtaamispaikaksi alan opiskelijoille ja järjestöille. Markkinoille osallistuu Lapin ammattikorkeakoulun Rovaniemen kampuksen sairaan- ja terveydenhoitajaopiskelijoiden lisäksi Lapin yliopiston sosiaalityön opiskelijoita. Tänä syksynä poikkeuksellisesti etänä järjestettävillä Pestuumarkkinoilla järjestöt esittäytyvät ja ilmoittavat vapaana olevat harjoittelupaikat.

Lisätietoja järjestöharjoittelusta: 

Osaamispäällikkö Marika Kunnari

Puh. 040 630 8571

Osaamispäällikkö Hannele Kauppila

Puh. 050 3109 350

Pestuumarkkinat 2020 FB-tapahtumasivu  fb-pestuumarkkinat-2020-768x432.png