kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMKin ensimmäinen yhteishaku onnistui hyvin
13.2.2014 14:00

Lapin AMKin ensimmäinen yhteishaku onnistui hyvin

Valtakunnallinen vieraskielisten koulutusohjelmien yhteishaku järjestettiin 7.1. – 11.2. Lapin AMKilta haussa oli mukana neljä ohjelmaa; IT-tradenomin, restonomin, tradenomin ja sairaanhoitajan tutkintoihin johtavat englanninkieliset koulutukset.


Lapin AMKin merkitsi ensisijaiseksi opiskelupaikkatoiveekseen 531 hakijaa. Kun kaikki hakutoivesijat lasketaan, on Lapin AMKiin yhteensä 2567 hakijaa. Hakijamäärä on lähes tarkalleen sama kuin viime vuonna vastaaviin koulutuksiin Rovaniemen ja Kemi-Tornion AMKeissa.

Aloituspaikkoja on ensi syksynä käynnistyviin ohjelmiin 105, mikä merkitsee 25 hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden ja viittä ensisijaista hakijaa aloituspaikkoja kohden.

Matkailu ja hoitotyö kiinnostivat eniten

Suosituin koulutusohjelma on Degree programme in Tourism Rovaniemellä. Koulutukseen on 20 aloituspaikkaa ja hakijoita 787, joista ensisijaisia hakijoita on 184.

Tietojenkäsittelyn Degree Programme in Business Information Technology (BIT) –koulutukseen Tornioon haki 543 hakijaa joista ensisijaisia hakijoita on 93. BIT-tutkintoon otetaan ensi syksyksi 25 uutta opiskelijaa.

Liiketalouden BBA-tutkintoon tähtäävään Degree Programme in International Business –ohjelmaan haki 615 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita on 120. Rovaniemellä syksyllä käynnistyvään ohjelmaan otetaan 40 uutta opiskelijaa.

Kansainväliseen sairaanhoitotyöhön pätevöittävään Degree Programme in Nursing -koulutukseen otetaan Kemiin 20 uutta opiskelijaa. Tämän ohjelman kirjasi hakutoiveekseen yhteensä 631 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 134. 

Vanuatulta Viroon

Kansalaisuudeltaan suomalaisia oli hakijoista noin joka viides, mikä tarkoittaa, että jokaista aloituspaikkaa kohden on yksi suomalaishakija ja neljä ulkomaista hakijaa.

Tänään saadun hakijarekisterin mukaan hakijoita on kaikkiaan 89 maasta. Afrikan maista kirjattiin hakemuksia selvästi eniten Nigeriassa (76 kpl). Muista Afrikan maista tilastossa erottuvat Kenia, Ghana ja Etiopia. Aasian maista nousevat esiin Nepal, Pakistan, Vietnam ja Bangladesh. Euroopan maista hakemuksia tuli selvästi eniten Venäjältä.

Valintakokeet huhtikuun lopussa

Seuraavassa vaiheessa opiskelijat kutsutaan valintakokeisiin, jotka järjestetään huhtikuun loppupuolella.

Valintakokeita järjestetään myös ulkomailla. Lapin AMK on mukana FinnIBS-verkostossa, joka järjestää valintakokeita Bulgariassa, Brasiliassa, Kiinassa, Virossa, Saksassa, Iso Britanniassa, Unkarissa, Keniassa, Latviassa, Nepalissa, Puolassa, Venäjällä, Turkissa ja Vietnamissa.

Seuraava yhteishaku alkaa 1. maaliskuuta, jolloin avataan haku suomenkielisiin koulutuksiin, sekä nuorille suunnattuihin päiväopintoihin että aikuissovelluksiin ja ylempiin AMK-tutkintoihin.lippuja