kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Lapin AMK yhteishakuun uutuuksien ja uudistusten kera
18.3.2020 6:00

Lapin AMK yhteishakuun uutuuksien ja uudistusten kera

Yhteishaku järjestetään Opetushallituksen ylläpitämässä opintopolku.fi-hakuportaalissa, ja se on avoinna 18.3. - 1.4.2020 klo 15 asti.


Lapin ammattikorkeakoululla on haettavana lähes 1300 aloituspaikkaa ensi syksynä käynnistyviin opintoihin. AMK-tutkinto-opiskelupaikkoja on Lapissa noin 1100, joista 80 prosenttia varataan ensi kertaa hakeville. Ylempää AMK-tutkintoa (YAMK) opiskelevia varten on aloituspaikkoja 200.

 

Yksilöllisesti osana yhteisöä

Yksilölliset elämäntilanteet paremmin huomioiville opiskelutavoille on yhä enemmän tarvetta. Lapin ammattikorkeakoulussa kokeillaankin nyt ensimmäistä kertaa AMK-tutkintojen toteutustapaa, jossa opiskelija voi valita opintojen edetessä, miten milloinkin opiskelee.

Aiemmin hakija valitsi jo hakuvaiheessa joko päivä- tai monimuotototeutuksen, mutta jatkossa hakijat valitsevat yhteishaussa monimuotototeutuksen, vaikka aikomuksena olisikin opiskella päivisin kampuksella.

Näissä koulutuksissa opiskelijalle on tarjolla aina vähintään kaksi vaihtoehtoista opiskelutapaa, joista toisessa opiskelu tapahtuu enemmän kampuksella ja toisessa enemmän paikasta riippumatta verkossa. Valinnan voi tehdä omien tarpeiden ja elämäntilanteiden mukaan.

Uusi malli otetaan jo tässä yhteishaussa käyttöön muun muassa hoitotyön ja matkailun koulutuksissa Rovaniemellä ja kone- ja sähköinsinöörikoulutuksissa Kemissä.

Uutta on myös, että liiketalouden ja tietojenkäsittelyn tradenomikoulutukset on mahdollista suorittaa kokonaan verkko-opintoina.

Digi- ja datataidot ensimmäistä kertaa omina YAMK-ohjelminaan

Uudistuksia on tulossa myös YAMK-koulutuksiin. Koulutukset on koottu Lapin AMK Master Schooliin ja koulutustarjontaan tulee kaksi uutta YAMK-koulutusohjelmaa: Digitaalisten terveyspalvelujen ja hyvinvointiteknologian asiantuntija -koulutus sekä Tiedolla johtamisen asiantuntija -koulutus.

Molemmat koulutukset toteutetaan alun startin jälkeen kokonaan verkossa. Ne tähtäävät digitaitojen kehittämiseen eri toimialoilla.

Teknologinen kehitys on tuonut uudenlaisia osaamistarpeita työmarkkinoille. Monilla aloilla asiantuntijan on kyettävä paitsi hyödyntämään, myös suunnittelemaan, kehittämään ja arvioimaan digitaalisia ratkaisuja ja toimintamalleja.

Kevään haut Lapin AMKissa

Yhteishaku

Kevään yhteishaussa 18.3.-1.4 haetaan syksyllä 2020 alkaviin opintoihin.

Korkeakoulun oma haku

Englanninkieliseen tradenomi YAMK / Master of Business Administration -ohjelmaan haetaan maaliskuun aikana osoitteessa studyinfo.fi.

Insinöörien muuntokoulutukset, hakuaikaa huhtikuu

AMK järjestää myös erikoistumiskoulutuksia, henkilöstökoulutuksia ja räätälöityjä koulutuksia elinkeinojen tarpeisiin.


Avoin AMK

Avoimessa AMKissa voi kuka tahansa opiskella mitä tahansa opintojaksoja ammattikorkeakoulun tarjonnasta juuri sen verran ja silloin kuin itselle sopii. Ilmoittautuminen toimii ympäri vuoden.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi käynnistää polku- tai väyläopinnot, jotka sujuvoittavat pääsyä AMK-tutkinto-opintoihin ja nopeuttavat myöhempää tutkinto-opiskeluaikaa.

Lisätietoja

Ensikertalaiskiintiöstä: opintopolku.fi
Todistusvalinnasta: ammattikorkeakorkeakouluun.fi 
AMK-valintakokeesta: ammattikorkeakouluun.fi 

Hakijapalvelut

Neuvontaa hakuun liittyvissä asioissa antaa Lapin ammattikorkeakoulun hakijapalvelut:

Lapin AMK
Hakijapalvelut
puh 040 511 8659 ja 0400 830036, hakijapalvelut(ät)lapinamk.fiyhteishaku