kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK vetämään kansainvälistä kiertotalouden temaattista verkostoa
24.5.2021 16:00

Lapin AMK vetämään kansainvälistä kiertotalouden temaattista verkostoa

University of Arctic (UArctic) on hyväksynyt uuden kiertotalouden temaattisen verkoston osaksi laajaa yhteistyöverkostoaan.


Kiertotalouden temaattista verkostoa vetää Lapin ammattikorkeakoulu (Lapin AMK) ja se muodostuu 20:sta jäsenorganisaatiosta ympäri maailman.

Kiertotalouteen liittyvät haasteet edellyttävät monialaista asiantuntemusta. Verkoston keskeisenä tavoitteena on lisätä eri tieteenaloja edustavien asiantuntijoiden tiedonvaihtoa ja yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti.

- Tavoitteena on vahvistaa korkeakoulujen välistä kiertotalouden kehittämistyötä. Arktisten alueiden toimintaosaamistamme voidaan hyödyntää kiertotalouden kehittämisessä arktisilla alueilla. On innostavaa saada mahdollisuus työskennellä kollegoiden kanssa ympäri maailmaa, kertoo verkoston johtaja FT Sanna Tyni Lapin ammattikorkeakoulusta.

Korkeakoulujen ja tutkimusorganisaatioiden verkostoyhteistyö tarjoaa mahdollisuuden oppia kunkin arktisen alueen erityispiirteistä. Arktisten alueiden haastava toimintaympäristö vaatii olosuhdeosaamista ja tietoa pitkien välimatkojen vaikutuksista toimintaan. Yhteistä keskustelua on käyty myös kiertotalouden tarjoamista taloudellisista mahdollisuuksista harvaan asuttujen alueiden väestölle.

Verkosto lisää tietoisuutta kiertotaloudesta ja kestävästä kehityksestä järjestämällä seminaareja ja verkkotapahtumia, vahvistamalla korkeakoulujen kiertotalouskoulutusta sekä helpottamalla opiskelijoiden ja henkilöstön vaihto-ohjelmia.

 

Lisätietoja:

Verkoston vetäjä FT Sanna Tyni, Lapin AMK, p. 040 674 7964
UArctic verkkosivut
Kiertotalousverkoston esittely (englanniksi)


 Kiertotalousverkoston uutiskuva.UArctic kiertotalousverkoston jäsenorganisaatioiden logot.