kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK valmistelee erityistä kunnossapidon teollisen osaamisen koulutusmoduulia
21.9.2021 11:00

Lapin AMK valmistelee erityistä kunnossapidon teollisen osaamisen koulutusmoduulia

Kunnossapito-osaamisen tarve on lisääntynyt, kun pohjoinen teollisuus siirtyy uuden sukupolven Teollisuus 4.0 -ympäristöihin. Sen mukana muuttuvat myös teollisuutta palvelevien yritysten osaamistarpeet.


Lapin ammattikorkeakoulun Uudistuvan teollisuuden osaamisryhmä on jo vuosien ajan ollut merkittävä teollisen kunnossapidon soveltavan tutkimuksen ja koulutuksen tekijä ja tarjoaja. Uusi koulutusmoduuli on suunnattu sekä insinööriopiskelijoille että työuran eri vaiheissa oleville.

Kunnossapidon 45 opintopisteen koulutuskokonaisuus tullaan järjestämään uudenlaisella virtuaalisella alustalla. Moduuliin kuuluu yhdeksän viiden opintopisteen opintojaksoa. Koulutuskokonaisuus suunnitellaan yritysverkoston kanssa ja se otetaan käyttöön syksyllä 2023.

Koulutuskokonaisuus tulee osaksi Lapin ammattikorkeakoulun kone-, sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutuksia kahden vuoden kuluttua. Uutta digitaalista virtuaaliympäristöä voidaan jatkossa hyödyntää teknisesti ja pedagogisesti myös muilla koulutusaloilla.

Kunnossapidon teollisen osaamisen koulutusmoduuli -hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hanke on käynnissä 1.6.2021 - 30.6.2023 ja sen kokonaisbudjetti on 290 000 euroa.

Lisätietoja

projektipäällikkö Piia Ailinpieti
piia.ailinpieti(a)lapinamk.fi
p. 040 649 5249Piirroskuvio jossa paljon elementtejä.