kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Lapin AMK tarjoaa maksuttomia opintoja ukrainalaisille
Uutiset
24.5.2022 10:00

Lapin AMK tarjoaa maksuttomia opintoja ukrainalaisille

Lapin AMK tukee Suomeen paenneita Ukrainan kansalaisia tarjoamalla heille maksuttomia opintoja.


Ukrainan kansalaiset voivat suorittaa avoimen ammattikorkeakoulun opintoja tai edistää ukrainalaisessa korkeakoulussa kesken jääneitä opintojaan. Tarjolla on opintoja kaikista neljästä Lapin AMKin englanninkielisestä koulutuksesta. Molemmat opiskelumahdollisuudet ovat ukrainalaisille maksuttomia.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot

Lapin AMKin avoimen ammattikorkeakoulun kautta tarjottavat opintojaksot ovat avoimia kaikille ukrainalaisille iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Opinnot ovat Ukrainan kansalaisille maksuttomia 31.7.2023 asti.

Opiskelijat, jotka ovat tutkinto-opiskelijoina ukrainalaisessa korkeakoulussa, voivat jatkaa sodan vuoksi kesken jääneitä opintojaan Lapin AMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opinto-oikeuden kesto on kaksi vuotta ja voi jatkua 31.7.2024 asti. Opintoja on mahdollista suorittaa yhteensä 120 opintopistettä, ja myös nämä opinnot ovat ukrainalaisille maksuttomia.

Katso Avoimen ammattikorkeakoulun ukrainalaisille suunnattu opintotarjonta 

Ilmoittautuminen tapahtuu samassa osoitteessa. Opiskelijoita otetaan opintoihin kiintiöidyn paikkamäärän mukaan.

Opiskelemaan hakeutuvia ohjataan sopivien opintojen valinnassa ja heille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Lisäksi avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden käytössä ovat neuvonta- ja ohjauspalvelut, korkeakoulukirjaston palvelut, hyvinvointipassi sekä ruokaetu kampusten ravintoloissa.

Avoimen ammattikorkeakoulun kautta ei voi saada tutkinto-opiskeluoikeutta, mutta suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea myöhemmin tutkintoon johtavaan koulutuksen hakeutumisen ja hyväksynnän jälkeen.

Lisätietoa sekä neuvontaa ja ohjausta: avoinamk(a)lapinamk.fi

Erasmus+ tuki

Ammattikorkeakoulu voi myöntää Erasmus+ -tukea vaihto-opiskelijoiden ja henkilökunnan vastaanottamiseen partnerikorkeakoulustamme Ukrainian Catholic Universitystä. Opiskelijoille on tarjolla laaja-alaisesti opintoja tutkinto-ohjelmien vaihto-opiskelijoille suunnatuilla opintojaksoilla.

Erasmus+ rahoitusta on mahdollista käyttää 31.5.2023 saakka. Lisätietoa liikkuvuusrahoituksesta voi tiedustella sähköpostitse: incoming(a)lapinamk.fi.

Lisätietoja antavat:

Mari Putaansuu, kansainvälisten asioiden päällikkö, p. 044 478 0249

Hannu Kähkölä, osaamisaluejohtaja, p. 040 568 2500Flag of Ukraine