kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK merkittiin hakutoiveeksi 2300 kertaa
28.1.2015 14:55

Lapin AMK merkittiin hakutoiveeksi 2300 kertaa

Tiistaina päättyneessä englanninkielisten ohjelmien yhteishaussa oli Lapin AMKiin hakijoita 50 maasta. Aiempaa lyhyempi hakuaika saattoi yllättää hakijat.


Yhteishaku vieraskielisiin AMK-koulutuksiin päättyi 27.1. Lapin AMKilta haussa oli mukana neljä ohjelmaa; IT-tradenomin, restonomin, tradenomin ja sairaanhoitajan tutkintoihin johtavat englanninkieliset koulutukset. Tarjonta oli sama kuin Lapin AMKin ensimmäisessä kansainvälisessä yhteishaussa viime vuonna.

Lapin AMKin merkitsi ensisijaiseksi opiskelupaikkatoiveekseen 421 hakijaa, mikä on 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Hakijamäärän pienenemisen takana ei oletettavasti ole muuta syytä kuin Opetushallituksen päätös lyhentää hakuaikaa kahdella viikolla. Viime vuonna haku jatkui helmikuun 11. päivään asti.

Kun kaikki hakutoivesijat lasketaan on Lapin AMK merkitty hakukohteeksi 2300 kertaa.

Aloituspaikkoja on ensi syksynä käynnistyviin ohjelmiin 90, mikä merkitsee 25 hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden ja noin 4,5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Koska aloituspaikkoja on 15 vähemmän kuin viime vuonna, säilyi suhteellinen hakijamäärä ennallaan.

Matkailu ja hoitotyö kiinnostivat jälleen eniten

Suosituin koulutusohjelma on Degree programme in Tourism Rovaniemellä. Koulutuksen 20 aloituspaikkaa tavoittelee 142 ensisijaisia hakijaa. Eniten hakemuksia tuli Suomesta (28), Nepalista (23) ja Nigeriasta (12).

Kansainväliseen sairaanhoitotyöhön pätevöittävään Degree Programme in Nursing -koulutukseen otetaan Kemiin 20 uutta opiskelijaa. Tämän ohjelman kirjasi ykköshakutoiveekseen 107 hakijaa, joista kenialaisia on 25 ja nigerialaisia 24.

Tietojenkäsittelyn Degree Programme in Business Information Technology (BIT) –koulutukseen Tornioon on 59 ensisijahakijaa. Maittain tarkasteluna on BIT-tutkinto suosituin Nigeriassa, Venäjällä ja Suomessa. Koulutukseen otetaan ensi syksyksi 25 uutta opiskelijaa.

Liiketalouden BBA-tutkintoon tähtäävään Degree Programme in International Business –ohjelmaan haki 99 hakijaa, joiden yleisimmät kotimaat ovat Venäjä (14), Pakistan (11) ja Suomi (8). Rovaniemellä syksyllä käynnistyvään ohjelmaan otetaan 25 uutta opiskelijaa.

HAKIJOITA 50 MAASTA

Kansalaisuudeltaan suomalaisia on 44 hakijaa eli reilut kymmenen prosenttia. Suomalaiset ovat nyt ensimmäistä kertaa suurin kansallisuusryhmä.

Tänään saadun hakijarekisterin mukaan ovat hakijat Suomen jälkeen yleisimmin kotoisin Keniasta (39), Nigeriasta (39), Nepalista (34), Venäjältä (34), Vietnamista (26), Pakistanista (18), Kamerunista (15) ja Ghanasta ja Kiinasta (13 kummastakin).

opiskelijavalinta selviää valintakokeiden jälkeen

Seuraavassa vaiheessa tarkistetaan kaikkien hakijoiden hakukelpoisuus, johon kuuluu muun muassa riittävä englannin kielen taito. Hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeisiin, jotka järjestetään huhtikuun loppupuolella. Valintakoekutsut lähetetään aikaisintaan 6.3.

Valintakokeita järjestetään myös ulkomailla. Lapin AMK on mukana FinnIBS-verkostossa, joka järjestää valintakokeita yhteistyössä British Councilin toimistojen kanssa Brasiliassa, Kiinassa, Virossa, Saksassa, Iso Britanniassa, Unkarissa, Keniassa, Latviassa, Nepalissa, Puolassa, Venäjällä, Turkissa ja Vietnamissa.

Opiskelijavalinnan tulokset ovat selvillä 1.7.

Seuraava yhteishaku alkaa 17. maaliskuuta, jolloin avataan haku suomenkielisiin nuorille suunnattuihin päiväopintoihin että monimuotosovelluksiin ja ylempiin AMK-tutkintoihin.lippuja