kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Lapin AMK kytki toimintansa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin
9.11.2021 7:00

Lapin AMK kytki toimintansa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin

Kestävä kehitys on taloudellista, ekologista, kulttuurista ja sosiaalista vastuullisuutta.


Jatkossa jokaisella Lapin AMKista valmistuvalla opiskelijalla on tietotaitoa edistää kestävää kehitystä ja torjua ilmastonmuutoksen kielteisiä vaikutuksia yhteiskunnassa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi kykyä soveltaa bio- ja kiertotalouden, resurssiviisauden ja vähähiilisyyden periaatteita omassa asiantuntijatyössään alasta riippumatta.

Taustalla on suomalaisten ammattikorkeakoulujen marraskuussa 2020 julkaisema kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma. Ohjelman tavoitteena on kestävä, vastuullinen ja hiilineutraali ammattikorkeakoulu vuoteen 2030 mennessä.

Hankkeet ovat tehokas keino toteuttaa YK:n Agendaa 2030

Kestävyys ja vastuullisuus huomioidaan myös kaikessa ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Lapin ammattikorkeakoulussa on käynnissä tällä hetkellä noin 170 kehittämishanketta, jotka kaikki palvelevat jotain YK:n 17:stä kestävän kehityksen tavoitteesta (SDG, Sustainable Development Goals).

Tavoitteista kuusi on kuitenkin valittu ammattikorkeakoulussa erityisen huomion kohteeksi. Valinnassa huomioitiin ammattikorkeakoulun osaamiskärkien lisäksi strategiset valinnat ja henkilökunnalle tehty kysely tärkeiksi koetuista SDG-tavoitteista.

Ammattikorkeakoulun hankekantaan voi tutustua ja hankkeita voi lajitella SDG-tavoitteittain hanketietohaun verkkosivulla.

Kuusi kuvaketta, joissa on kerrottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.
Lapin ammattikorkeakoulun SDG-valinnat. Kuvakkeet: YK-liitto

Lisätietoja

Verkkosivu: https://www.lapinamk.fi/fi/Esittely/Vastuullisuus-ja-kestava-kehitys

Vastuullisuuden ja kestävän kehityksen yhteyshenkilöt:
Johtaja Sinikka Jänkälä, p. 040 538 0760, sinikka.jankala(a)lapinamk.fi
Koordinaattori Katri Hendriksson, p. 044 478 0284, katri.hendriksson(a)lapinamk.fiNuori nainen selin kameraan venyttelee ja hengittää veden äärellä.